"Ziua Internationala a Cartii pentru Copii si Tineret" marcata si la Medgidia

Aprilie 2013, Adrian Nicarel

Cultura

Ziua de 2 aprilie este considerata marcanta si este sarbatorita in intreaga Europa, inca din anul 1967, datorita nasterii fauritorului de basme Hans Christian Andersen (2 aprilie 1805 4 august 1875), volumele sale de povesti fiind publicate in editii din ce in ce mai numeroase. Povesti ca "Printesa si mazarea", "Degetica", "Mica sirena", "Hainele cele noi ale imparatului", "Lebedele" sau "Ratusca cea urata", "Craiasa zapezilor", "Fetita cu chibriturile", au strabatut timpul.

Valoarea si importanta acestui scriitor a facut ca ziua de 2 aprilie, ziua sa de nastere, sa fie declarata "Ziua Internationala a Cartii pentru Copii si Tineret".
Aceasta zi a fost marcata la Scoala Gimnaziala "Constantin Brancusi" din Medgidia, printr-o actiune a cadrelor didactice si studentilor din cadrul Cercului de Turism al Facultatii de Stinte Economice, Universitatea "Andrei Saguna" in colaborare cu Primaria Municipiului Medgidia. La initiativa sagunistilor, dar si cu sustinerea primariei, s-a putut acorda mult mai multa importanta lecturii, in decurs de o ora in cadrul scolii. Studentii de la Saguna au devenit copii pret de o ora si au citit copiilor din clasa a III a C, binecunoscuta poveste "Mica Sirena".
Incercarea studentilor de a-i atrage pe cei mai mici cititori in minunatul univers al cartilor a avut un real succes, acestia prezentand un deosebit interes fata de ora de lectura. Problema lipsei obiceiului lecturii nu s-a regasit in randul copiilor din aceasta scoala, copiii cunoscand foarte bine povestile lui Hans Cristian Andersen. Datorita interesului manifestat pentru lumea cartilor, dar si pentru a imbunatati si a mari fondul de carte existent, studentii implicati in aceasta actiune au donat un numar de 200 de carti pentru biblioteca scolii. Aceste actiuni sunt rare si laudabile, dar speram ca prin intermediul lor sa putem darui copiilor unele dintre cele mai de pret lucruri pe care le poate dobandi un om: educatia si cultura.


Articole din editia din data de Aprilie 2013

 • MARGARET THATCHER, "Doamna de fier", A MURIT

  Cultura
 • Dragnea: Recunosc ca ne indreptam cu pasi seriosi spre adoptarea actualelor regiuni

  Cultura
 • Crescatorii de ovine si caprine pot depune cererea pentru plata subventiilor pe cap de animal

  Cultura
 • Noi reguli pentru comertul stradal din Mangalia

  Cultura
 • "Ziua Internationala a Cartii pentru Copii si Tineret" marcata si la Medgidia

  Cultura
 • Articole din aceeasi categorie

 • Tradiția Festivalului de Lupte și Reconstituiri Istorice - DAPYX a continuat și în acest an cu mare succes - ”La Medgidia, eroii nu mor niciodată!”

  Cultura
 • Vernisajul Taberei de Pictură „Lucian Grigorescu”, veselie și culoare transpusă pe pânză

  Cultura
 • Cea de-a IX-a ediție a Festivalului „Tinere Speranțe” s-a încheiat cu succes la Medgidia

  Cultura
 • „Cartea de aur a eroilor din localitățile Siliștea și Țepeș Vodă”, lansată de Ziua Eroilor

  Cultura
 • Zilele comunei Vulturu, eveniment ajuns la a XVI a ediție

  Cultura
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771