Bugetul local al primariei Cobadin, aprobat

Aprilie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

In cadrul sedintei extraordinare din data de 3 aprilie 2013, cei 15 consilieri locali au aprobat cu unanimitate de voturi bugetul local al administratiei locale pe anul 2013.

"Dispunem de un buget care ne permite in primul rand sa functionam in conditii normale si anume sa asiguram cheltuielile de intretinere la nivelul localitatii si pentru plata salariilor. Un lucru imbucurator este si acela ca, nu inregistram datorii iar acest lucru nu poate decat sa ma bucure. Astfel ca, dupa ce am asigurat cheltuielile de functionare, am alocat suma de 18 miliarde lei vechi pentru cateva investitii importante pentru modernizarea si dezvoltarea localitatii Cobadin, pe care speram sa le ducem la bun sfarsit", a declarat seful administratiei locale Cristian Telehoi, pentru ziarul Graiul Dobrogei.
O lucrare importanta vizeaza amenajarea si intretinerea strazilor din comuna Cobadin si anume pietruirea si asfaltarea acestora. Conform primarului, din proiectul demarat cu Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri (RAJDP), s-a realizat aproximativ 40% din investitie. Reabilitarea digului din satul Conacu, in lungime de 200 m este o alta investitie ce trebuie demarata, deoarece acesta a fost erodat si din doua benzi, a mai ramas doar una practicabila. Acest dig este foarte important deoarece face legatura intre Balta Conacu si satul Conacu.
Imperios necesara este si imprejmuirea Dispensarului Uman din localitatea Cobadin, cu gard din fier si soclu de beton. Lucrarea a fost demarata anul trecut, insa au fost realizate doar trei laturi, urmand sa fie terminata si cea de-a patra latura.
Alte investitii pe care administratia locala a comunei si le-a propus vor mai fi: amenajarea santurilor pentru preluarea apelor pluviale in Cobadin si Viisoara; realizarea a 20 de locuri de parcare in zona Liceului Cobadin; continuarea lucrarilor de extindere a retelei de energie electrica din cartierul de locuinte, zona Somaco; introducerea retelei de alimentare cu apa in satul Negresti; reabilitarea unitatii de invatamant din Viisoara cat si reparatii la acoperisul primariei Cobadin.


Articole din editia din data de Aprilie 2013

 • MARGARET THATCHER, "Doamna de fier", A MURIT

  Administratie locala
 • Dragnea: Recunosc ca ne indreptam cu pasi seriosi spre adoptarea actualelor regiuni

  Administratie locala
 • Crescatorii de ovine si caprine pot depune cererea pentru plata subventiilor pe cap de animal

  Administratie locala
 • Noi reguli pentru comertul stradal din Mangalia

  Administratie locala
 • "Ziua Internationala a Cartii pentru Copii si Tineret" marcata si la Medgidia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771