Proiectul intitulat "Visul Imparatului Traian", in plina desfasurare

Aprilie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Seful autoritatii locale Ostrov, Niculae Dragomir, ne-a declarat ca, acest proiect de anvergura a fost lansat in parteneriat cu administratia locala din Adamclisi, acesta vizand promovarea celor mai importante obiective turistice.

"Visul Imparatului Traian" se afla in plina desfasurare, iar in prezent se deruleaza campania de distribuire a materialelor de informare si promovare - pliante si brosuri. Acestea sunt distribuite in diferite locatii precum centre de informare turistica, muzee, agentii de turism si de transport local, atat la nivel local, cat si national. "Promovarea comunei este un mare castig pentru noi deoarece vom putea initia si alte proiecte turistice, evidentiand astfel, frumusetile acestei zone. Daca din fericire dispunem de cateva obiective turistice ce merita vizitate, din pacate nu dispunem de infrastructura necesara unei astfel de activitati. Un exemplu graitor ar fi cetatea Pacuiul lui Soare, unde este foarte greu de ajuns, odata ca, se merge pe un drum impracticabil iar cel de-al doilea motiv este acela ca, presupune traversarea bratului Ostrov cu o barca speciala, de care noi nu dispunem in acest moment. Speram ca, prin proiectele majore initiate de Consiliul Judetean Constanta si Ministerul Turismului, sa reusim sa facem un traseu pe care sa se ajunga cu usurinta la aceasta cetate", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, primarul Niculae Dragomir.
Datorita acestui proiect de anvergura, turistii pot descoperi atractii precum Monumentul si Cetatea Tropaeum Traiani Adamclisi, Cetatea bizantina Vicina, Insula Pacuiul lui Soare, Cetatea Durostorum, Manastirea si Pestera Sfantului Apostol Andrei, Manastirea Dervent, Izvorul Tamaduirii, Rezervatia Fantanita Murfatlar, Pestera Limanu, Lacul Bugeac si Lacul Oltina, Padurea Esechioi sau Peretii calcarosi de la Petrosani, Padurea Bratca, etc. Proiectul a fost aprobat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si are o durata de implementare de 24 de luni. Valoarea totala este de 529.096,84 de lei.


Articole din editia din data de Aprilie 2013

 • MARGARET THATCHER, "Doamna de fier", A MURIT

  Administratie locala
 • Dragnea: Recunosc ca ne indreptam cu pasi seriosi spre adoptarea actualelor regiuni

  Administratie locala
 • Crescatorii de ovine si caprine pot depune cererea pentru plata subventiilor pe cap de animal

  Administratie locala
 • Noi reguli pentru comertul stradal din Mangalia

  Administratie locala
 • "Ziua Internationala a Cartii pentru Copii si Tineret" marcata si la Medgidia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771