Expozitie de arta fotografica "Culture and Citizens in Shanghai" la Medgidia

Aprilie 2013, Adrian Nicarel

Cultura

Casa de Cultura a Sindicatelor Lucian Grigorescu din Medgidia a gazduit luni, 1 aprilie, vernisajul expozitiei de arta fotografica "Culture and Citizens in Shanghai".

Evenimentul a fost organizat de Universitatea "Andrei Saguna" in colaborare cu Primaria Municipiului Medgidia.
Au raspuns invitatiei, directori de scoli, reprezentanti ai bancilor, agenti economici, cetateni cat si consilieri locali, dornici sa afle lucruri interesante despre cultura si civilizatia Chinei.
In deschidere au luat cuvantul primarul Marian Iordache, presedintele Universitatii Andrei Saguna profesor universitar doctor Aurel Papari si nu in ultimul rand Consulul General al Republicii Populare Chineze, Su Yanwen.
Manifestarea a fost onorata de prezenta Consulului General al Republicii Populare Chineze, Su Yanwen si a altor diplomati si s-a adresat publicului din Municipiul Medgidia. Evenimentul a constituit un subiect ofertant pentru elevii medgidieni prin care acestia au ocazia sa elaboreze eseuri interesante despre o cultura enigmatica, dar totodata impresionanta pentru Occident. Aceasta expozitie de fotografie a fost compusa din 27 de lucrari ce a cuprins cele mai reprezentative imagini din Shanghai.
Declarata "Fereastra deschisa a Shanghai-ului in Romania" Universitatea Andrei Saguna isi onoreaza acest titlu prin organizarea a numeroase manifestari stiintifice si culturale dedicate Chinei, iar acest eveniment se inscrie pe linia actiunilor dedicate schimburilor interculturale romano-chineze si a legaturilor dintre municipiile infratite: Medgidia - Zhumadian si Constanta Shanghai.
Evenimentul de ieri a fost punctat si in cartea de onoare a Medgidiei prin mesajul Consulului General al Republicii Populare Chineze, Su Yanwen: "Fie ca relatiile de prietenie si de colaborare intre localitatea Medgidia, Romania si localitatea Zhumadian, China sa fie mai pragmatice intre cele doua populatii".


Articole din editia din data de Aprilie 2013

 • Nicolaescu: Coplata intra in vigoare pentru pacientii internati din 1 aprilie

  Cultura
 • Ponta: Basescu a facut un compromis. A inteles ca nu-l propun pe Morar la Parchet si l-a numit la CC

  Cultura
 • Cu cat se scumpeste viata romanilor de la 1 aprilie

  Cultura
 • Exercitiu demonstrativ al jandarmilor, la Mangalia

  Cultura
 • Expozitie de arta fotografica "Culture and Citizens in Shanghai" la Medgidia

  Cultura
 • Articole din aceeasi categorie

 • Tradiția Festivalului de Lupte și Reconstituiri Istorice - DAPYX a continuat și în acest an cu mare succes - ”La Medgidia, eroii nu mor niciodată!”

  Cultura
 • Vernisajul Taberei de Pictură „Lucian Grigorescu”, veselie și culoare transpusă pe pânză

  Cultura
 • Cea de-a IX-a ediție a Festivalului „Tinere Speranțe” s-a încheiat cu succes la Medgidia

  Cultura
 • „Cartea de aur a eroilor din localitățile Siliștea și Țepeș Vodă”, lansată de Ziua Eroilor

  Cultura
 • Zilele comunei Vulturu, eveniment ajuns la a XVI a ediție

  Cultura
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771