CE aproba alocarea a 145 de milioane de euro pentru un proiect de protejare a tarmului romanesc al Marii Negre

Aprilie 2013, Adrian Nicarel

Fonduri Europene

Comisia Europeana (CE) a aprobat luni 25 martie o investitie de peste 145 milioane de euro de la Fondul de Coeziune pentru un proiect de mediu care vizeaza protejarea tarmului Marii Negre in sud-estul Romaniei, o regiune care atrage peste opt milioane de turisti anual, informeaza un comunicat al CE dat publicitatii la Bruxelles.

Proiectul se va concentra pe cinci zone care sunt cele mai expuse la fenomenul eroziunii accelerate de-a lungul unei fasii de tarm de 7,3 km. Proiectul, numit 'Protectia si reabilitarea tarmului sudic al Marii Negre in municipalitatea Constanta si zona Eforie Nord', consta in principal in realizarea de investitii in infrastructura de protectie a tarmului. Consolidarea tarmului si reimprospatarea plajelor cu nisip va contribui la stoparea procesului de eroziune, apreciaza executivul comunitar.
'Acest proiect este un exemplu concret privind modul in care fondurile structurale pot contribui atat la protectia mediului, cat si la dezvoltarea economica a regiunii. Aceste investitii de-a lungul tarmului Marii Negre vor ajuta la diminuarea efectelor eroziunii tarmului, intr-un mod care va aduce beneficii atat vizitatorilor cat si localnicilor. Aceste masuri vor ameliora si atractivitatea regiunii pentru afaceri si turism', a declarat comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, citat in comunicat.
Reducand riscul de inundatii, proiectul va evita si potentialele pagube materiale de milioane de dolari provocate de distrugerea proprietatilor. Riscurile asupra sanatatii si a sigurantei turistilor si localnicilor vor fi reduse substantial, se mai mentioneaza in comunicat. Proiectul ar urma sa creasca suprafata plajelor cu 33 de hectare pana in 2015 si se estimeaza ca in jur de 278.000 de locuitori vor beneficia de reabilitarea coastei. De asemenea, datorita proiectului se vor crea 250 de locuri de munca.
Decizia de luni a CE aproba contributia UE la prima faza a proiectului, investitia fiind derulata prin intermediul programului Mediu. UE va contribui cu 145 de milioane din costul proiectului, investitia totala necesara fiind de 170 de milioane de euro.

(Sursa: Agerpres)


Articole din editia din data de Aprilie 2013

 • Nicolaescu: Coplata intra in vigoare pentru pacientii internati din 1 aprilie

  Fonduri Europene
 • Ponta: Basescu a facut un compromis. A inteles ca nu-l propun pe Morar la Parchet si l-a numit la CC

  Fonduri Europene
 • Cu cat se scumpeste viata romanilor de la 1 aprilie

  Fonduri Europene
 • Exercitiu demonstrativ al jandarmilor, la Mangalia

  Fonduri Europene
 • Expozitie de arta fotografica "Culture and Citizens in Shanghai" la Medgidia

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Peste 7000 de hectare dar și imobilele din comuna Mircea Vodă vor fi cadastrate gratuit/Locuitorii vor fi înregistrați gratuit în Cadastru și Carte Funciară!

  Fonduri Europene
 • Proiectul „Little Energy Super Stars” (“Micii Super Eroi ai Energiei”) implementat de Primăria Lumina

  Fonduri Europene
 • “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se apropie de final. Retrospectivă perioada septembrie-decembrie 2020

  Fonduri Europene
 • Încă 9 locuințe din Satu Nou au fost reabilitate

  Fonduri Europene
 • Lucrări de reabilitare a locuințelor din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771