Sedinta Consiliului Local al comunei Targusor

Aprilie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Pe data de 27 martie 2013, seful autoritatii locale Dumitru Dragu i-a convocat in sedinta ordinara la sediul primariei, pe cei 11 consilieri locali in vederea dezbaterii celor mai importante puncte de pe ordinea de zi.

Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte de interes pentru comunitate, proiecte initiate de edilul localitatii. Unul dintre acestea a fost proiectul privind aprobarea infiintarii, functionarii si organizarii comisiei special pentru intocmirea inventarului bunurilor care alcatuiesc domeniul public al comunei Targusor. Componenta este urmatoarea: Presedinte primarul Dumitru Dragu; Membrii Velicica Camelia (secretar), Simion Elena (inspector contabil in cadrul aparatului de specialitate al primarului), Iacobici Elena (inspector registrul agricol in cadrul aparatului de specialitate al primarului), Buciu Carmen Caliopi (inspector urbanism, administrarea domeniului public si privat).
Un alt proiect important dezbatut in Sedinta de Consiliu a fost proiectul de hotarare privind stabilirea contraventiilor in domeniul bunei gospodariri a localitatii comunei Targusor si sanctiunile ce se pot aplica contraventiilor. Constituie contraventie in domeniul bunei gospodariri a comunei, faptele savarsite de institutiile publice, agentii economici, persoane juridice, precum si de cetateni. Acestia vor fi sanctionati asa cum este prevazut in anexa daca vor arunca gunoiul la intamplare si daca nu vor mentine curatenia in fata gospodariilor, in fata locatiilor agentilor economici si a institutiilor publice. Sumele provenite din amenzi aplicate conform art.1, se fac venituri la bugetul local al comunei Targusor. Constatarea contraventionala si aplicarea sanctiunilor se face de catre primar sau de persoanele imputernicite de acesta printr-o dispozitie. Agentul constatator are obligatia de a incheia si un proces verbal, contravenientul putand achita amenda pe loc sau in termen de 48 de ore de la data incheierii procesului verbal, jumatate din minimul amenzii platite.
De asemenea, s-a aprobat si hotararea privind imputernicirea persoanelor pentru constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor prevazute de HCL nr. 95/2012 privind organizarea si reglementarea cresterii animalelor si a pasunatului in comuna Targusor. Acestea sunt: Dumitru Dragu primar; Viorel Petre viceprimar; Florina Carmen Oprea inspector in cadrul compartimentului de taxe si impozite, Ovidiu Niculae politist local.
Pe de alta parte, consilierii locali au aprobat alocarea fondurilor pentru incheierea a trei contracte. Doua de mentenanta, unul pentru utilizarea programului de asistenta sociala si celalalt avand ca obiect intretinerea retelei de iluminat public al comunei. Cel de-al treilea contract este pentru asistenta juridica si reprezentare in instanta a primariei. Totodata au fost alocate fonduri pentru promovarea localitatii Targusor in mass-media constanteana.
In aceeasi sedinta, alesii locali au considerat ca este de bun augur sa aloce fonduri si pentru achizitionarea uniformelor si echipamentelor speciale pentru politistii locali dar si pentru echipamentul sportiv necesar echipei de fotbal. Nici educatia nu a fost neglijata astfel ca, s-au distribuit bani in vederea finantarii cheltuielilor prevazute de lege pentru invatamantul preuniversitar de stat cat si pentru reabilitarea gardului imprejmuitor de la scoala gimnaziala nr.1 Targusor si scoala cu clasele I-IV Mireasa.
Pentru modernizarea si dezvoltarea localitatii, se va investi in reabilitarea retelei de alimentare cu apa si a cladirii bibliotecii dar si in amenajarea centrului civic si achizitionarea unei cisterne de apa pentru serviciul voluntar pentru situatii de urgenta.
Alte proiecte inscrise pe ordinea de zi au mai fost: validarea mandatului de consilier local al domnului Carciu Danut Dumitru, urmatorul supleant inscris pe lista de candidati a Uniunii Social Liberale, existand confirmarea partidului; aprobarea contului de incheiere a executiei bugetare pe 2012; bugetul de venituri si cheltuieli al comunei pe 2013; modificarea Hotararii nr.11/06.02.2013 privind stabilirea impozitelor si taxelor locale datorate bugetului Consiliului Local de catre persoanele fizice si juridice si aprobarea planului de gestionare a gunoiului de grajd la nivelul comunei Targusor.


Articole din editia din data de Aprilie 2013

 • Nicolaescu: Coplata intra in vigoare pentru pacientii internati din 1 aprilie

  Administratie locala
 • Ponta: Basescu a facut un compromis. A inteles ca nu-l propun pe Morar la Parchet si l-a numit la CC

  Administratie locala
 • Cu cat se scumpeste viata romanilor de la 1 aprilie

  Administratie locala
 • Exercitiu demonstrativ al jandarmilor, la Mangalia

  Administratie locala
 • Expozitie de arta fotografica "Culture and Citizens in Shanghai" la Medgidia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Prim─âria Tuzla suspend─â programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au ├«nceput lucr─ârile de asfaltare ├«n comuna Mircea Vod─â

  Administratie locala
 • ╚ścoala din localitatea Cr├«ngu reabilitat─â cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucr─ârile de reabilitare a gr─âdini╚Ťei din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au ├«nceput lucr─ârile de asfaltare ├«n Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771