DANIEL MORAR, numit de Basescu in functia de JUDECATOR LA CCR

Martie 2013, Adrian Nicarel

Actualitate

Daniel Morar a fost numit, luni, de catre presedintele Traian Basescu in functia de judecator la Curtea Constitutionala, pentru un mandat de 9 ani.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat luni, 25 martie a.c., Decretul de numire a domnului Daniel-Marius Morar in functia de judecator la Curtea Constitutionala pentru un mandat de 9 ani, incepand cu data de 9 iunie 2013", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale. Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a trimis o scrisoare privind incetarea in 8 iunie a mandatului Aspaziei Cojocaru, numita in CC la propunerea Camera Deputatilor. Biroul Permanent a luat in discutie si celelalte cazuri de incetare a mandatului, respectiv ale lui Ion Predescu, numit la propunerea Senatului, si Acsinte Gaspar, numit la propunerea Presedintiei. In scrisoarea presedintelui Curtii se arata ca, potrivit legii 47/1992, cu trei luni inainte de expirarea mandatului fiecarui judecator, presedintele Curtii sesizeaza pe presedintele Camerei Parlamentului care a numit judecatorul sau, dupa caz, pe presedintele Romaniei, solicitandu-i sa numeasca un altul in locul lui, iar numirea trebuie efectuata cu cel putin o luna inainte de incetarea mandatului judecatorului predecesor. Din partea Senatului si Camerei Deputatilor au fost propusi de catre majoritatea parlamentara Mona Pivniceru si Valer Dorneanu. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, in urma cu o saptamana, ca Mona Pivniceru si Valer Dorneanu sunt doi profesionisti care au pregatirea profesionala si statura morala pentru a activa ca judecatori la Curtea Constitutionala.
"Azi trebuie sa discutam acordarea sprijinului parlamentarilor nostri pentru propunerile privind judecatorii la Curtea Constitutionala. Doamna Pivniceru si domnul Dorneanu cred ca sunt doi profesionisti care chiar au pregatirea necesara si statura morala pentru a face parte din ceea ce reprezinta aceasta institutie fundamentala a statului, Curtea Constitutionala", a spus Ponta. Mona Pivniceru confirmase anterior ca ar putea pleca de la conducerea Ministerului Justitiei in favoarea unui post de judecator la Curtea Constitutionala (CC), cu sustinerea PNL, insa a evitat sa dea un raspuns ferm privind alegerea pe care o va face in acest context.


Articole din editia din data de Martie 2013

 • DANIEL MORAR, numit de Basescu in functia de JUDECATOR LA CCR

  Actualitate
 • Contractul de servicii pentru Baza Deveselu, atribuit unei firme americane

  Actualitate
 • Ponta: Cei mai multi colegi gandesc ca Hrebenciuc si Stroe, dar USL nu merge pe drumul suspendarii

  Actualitate
 • Investitii in pavarea trotuarelor

  Actualitate
 • Bugetul Medgidiei a fost prezentat locuitorilor

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Subvențiile sunt pentru fermierii corecți! Oricâte subvenții am da, eficiența lor este mai mică din cauza fraudei!

  Actualitate
 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Actualitate
 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771