Contractul de servicii pentru Baza Deveselu, atribuit unei firme americane

Martie 2013, Adrian Nicarel

Actualitate

Contractul pentru servicii de mentenanta si utilitati la Baza Deveselu, care va gazdui interceptorii scutului antiracheta, a fost atribuit de catre Armata SUA unei firme americane, Exelis Systems Corporation, informeaza, luni, Ambasada SUA la Bucuresti.

Un contract pe 31 de luni pentru servicii de mentenanta si utilitati la Baza Deveselu a fost atribuit de catre Armata SUA unei firme americane, Exelis Systems Corporation, informeaza, luni, Ambasada SUA la Bucuresti. "In sprijinul Fazei a II-a a proiectului scutului antiracheta din Europa, Comandamentul Naval al SUA (NAVFAC) de la Napoli, in Italia, a atribuit pe 19 martie un contract pe 31 luni de servicii de mentenanta (BOSS Base Operations and Services Support) firmei americane Exelis Systems Corporation. Contractul cu o valoare de 5,7 milioane de dolari va fi realizat la Baza Deveselu din judetul Olt, in Romania", se arata in comunicatul Ambasadei SUA, transmis luni MEDIAFAX. Contractul BOSS acopera toate aspectele privind locuirea, alimentatia, depozitarea si distributia de combustibili, aprovizionarea si mentenenta, inclusiv serviciile de instalatii, electrificare, apa. Misiunea diplomatica americana precizeaza ca acest contract vine dupa ce Corpul de Genisti al SUA stationat in Europa a atribuit, pe 22 decembrie 2012, un contract pe opt luni in valoare de 3,3 milioane de dolari firmei romanesti, SC Glacial PROD SRL, cu sediul in judetul Ilfov, pentru constructia unor facilitati temporare pentru Baza de la Deveselu. Utilizarea interceptorilor la Baza Deveselu pentru faza a II-a a scutului antiracheta al SUA din Europa trebuie sa devina operationala in 2015. Ambasada SUA la Bucuresti a precizat in urma cu o saptamana ca nu va fi afectata contributia SUA la apararea statelor NATO din Europa si faza a II-a a programului scutului antiracheta din Romania va ramane in acelasi calendar si in acelasi buget dupa ce Administratia de la Washington a informat ca a decis sa ajusteze sistemul de aparare antiracheta din Europa. Aceasta ajustare are in vedere renuntarea la introducerea unor rachete interceptoare, urmand in schimb sa dezvolte masuri de protectie antiracheta pe teritoriul SUA urmare a amenintarilor din partea Coreei de Nord.


Articole din editia din data de Martie 2013

 • DANIEL MORAR, numit de Basescu in functia de JUDECATOR LA CCR

  Actualitate
 • Contractul de servicii pentru Baza Deveselu, atribuit unei firme americane

  Actualitate
 • Ponta: Cei mai multi colegi gandesc ca Hrebenciuc si Stroe, dar USL nu merge pe drumul suspendarii

  Actualitate
 • Investitii in pavarea trotuarelor

  Actualitate
 • Bugetul Medgidiei a fost prezentat locuitorilor

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Actualitate
 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Măsuri extreme, în România. Ministrul de Interne, apel către românii din Diaspora / Se închid barurile și restaurantele, cafenelele, sălile de sport, saloanele de înfrumusețare

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771