Ponta: Cei mai multi colegi gandesc ca Hrebenciuc si Stroe, dar USL nu merge pe drumul suspendarii

Martie 2013, Adrian Nicarel

Politic

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca cei mai multi dintre colegii sai din USL gandesc ca Hrebenciuc si Stroe in privinta suspendarii lui Traian Basescu, el aratand ca USL nu va parcurge insa si drumul de la opiniile exprimate la decizia politica privind suspendarea sefului statului.

Intrebat daca a fost deranjat de declaratiile facute de Radu Stroe si de Viorel Hrebenciuc pe tema suspendarii presedintelui Basescu, Ponta a dat un raspuns negativ. "Nu, de ce sa ma deranjeze? Cei mai multi dintre colegii nostri gandesc asa. Nu e niciun secret", a spus Ponta. El a aratat ca Stroe si Hrebenciuc nu au facut simple declaratii politice, ci si-au exprimat opiniile, aratand ca, insa, de la aceste opinii pana la decizia politica e un drum pe care USL nu il va parcurge. "Nu e vorba de simple declaratii, e vorba de opiniile acestor oameni. Dar de la opinii la decizie politica e un drum pe care nu il facem", a spus Ponta. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, dupa sedinta USL, ca niciunul dintre partidele Uniunii nu si-a "asumat" sa propuna tema suspendarii din functie a presedintelui Traian Basescu, ca urmare a iesirii publice legate de Conventia PDL, motiv pentru care "subiectul nu exista". "Niciunul din partidele componente ale USL nu a introdus, nu a propus, nu a cerut introducerea pe agenda de azi a USL a temei unei eventuale declansari a procedurii de suspendare a presedintelui. Declaratiile care s-au facut in acest sens sunt declaratii politice ale unor colegi de-ai nostri, niciun partid nu si-a asumat o astfel de propunere si, ca atare, subiectul pentru noi nu exista", a afirmat Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a catalogat iesirea publica a presedintelui Traian Basescu, legata de Conventia PDL, drept una "si comica si tragica" si a precizat ca nu poate fi declansat un demers foarte serios cum este cel al suspendarii din functie a sefului statului "in raport cu o situatie foarte ridicola". Ministrul de Interne, Radu Stroe, sustine ca este inadmisibil ce a facut presedintele Traian Basescu sambata, legat de Conventia PDL, el adaugand: "Trebuie sa ne gandim din nou la suspendare". Liderul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat, duminica, pentru "Gandul", ca "la cum arata lucrurile, se va ajunge la o noua suspendare a presedintelui" Basescu, el precizand ca seful statului a incalcat Constitutia prin mesajul publicat dupa Conventia PDL. Presedintele Traian Basescu a spus, sambata seara, intr-un mesaj video pe Facebook, ca a vazut rezultatul Conventiei PDL si ca "modul cum nu au inteles sa fie democrati" il face sa spuna acum "definitiv si pentru totdeauna" "Adio, Partid Democrat". "Am vazut rezultatul Conventiei PDL, cred ca am fost cinstit cu acest partid. I-am spus ca dupa aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum nu au inteles sa fie democrati ma face sa spun acum definitiv si pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat. Astazi ne-am despartit. Ei nu mai sunt o piatra de moara pentru mine, eu nu mai sunt o piatra de moara pentru ei. Ma voi dedica constructiei unei alte solutii de dreapta, cu oameni cinstiti, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care accepta dreptul democratic al contestatiei si vreau sa stiti ca nu voi face nimic pentru a aduce alaturi de mine vreo bucatica din PDL", a declarat Traian Basescu, intr-un mesaj video postat pe pagina de Facebook "Alaturi de presedintele nostru", sambata seara. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca seful statului incalca zilnic "spiritul Constitutiei", va continua sa o faca "grosolan", dar suspendarea ne este pe agenda sa, iar in situatia incalcarii "literei" Constitutiei, nu PNL a fost cel care a ezitat "amendarea" lui Traian Basescu. Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca PSD nu va initia actiunea de suspendare din functie a lui Traian Basescu, aratand ca acesta a incalcat Constitutia de foarte multe ori, dar ca, potrivit deciziei Curtii Constitutionale, presedintele poate spune orice, oricand.

Sulfina Barbu o critica pe Udrea: Suntem copii sa credem ca am fugit cu urnele?

Democrat-liberala Sulfina Barbu, membra in comisia de organizare a alegerilor din PDL, a criticat tabara Elenei Udrea pentru faptul ca a acuzat fraudarea alegerilor pentru presedintia partidului, spunand ca totul a fost perfect in regula, si a explicat pas cu pas cum s-au desfasurat acestea din punct de vedere tehnic. Intrebata daca s-a plecat cu urnele dupa vot in ziua alegerilor din PDL, cum acuza Elena Udrea, Sulfina Barbu a raspun: "Categoric nu, suntem copii sa credem toate lucrurile care se afirma?" Barbu a tinut sa explice pas cu pas desfasurarea procesului de votare, pentru a ridica orice dubii in privinta corectitudinii alegerilor, despre care a spus ca au fost absolut corecte si ca este exclusa orice frauda.

Blaga: Nu am chemat-o pe Udrea la negocieri, ci la discutii, nu am functii de negociat in PDL

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat, luni, ca nu a chemat-o pe Elena Udrea la negocieri dupa Conventia de sambata, ci doar la discutii, el explicand ca este doar presedintele partidului, nu proprietarul acestuia si, in consecinta, nu are nici functii si nici altceva de negociat in partid. Liderul PDL a mentionat ca dupa ce a facut o prima astfel de propunere de intalnire chiar in finalul Conventiei, a sunat-o, luni, pe deputatul Elena Udrea in prezenta a cel putin 20 de colegi de partid, pentru ca i s-a parut "absolut normal" sa discute cu aceasta. "De altfel, domnul Boc m-a invitat la o ora dupa ce s-au anuntat rezultatele votului de la Conventia din 2011 si am participat la discutie", a subliniat senatorul. Referitor la unele informatii privind existenta unor negocieri, Vasile Blaga a spus ca nu are ce sa negocieze. "Pana la urma ce sa negociem. Este si o deosebire intre mine si domnia sa fundamental, pe care de fapt am spus-o in conventie. Eu sunt doar presedintele partidului atata timp cat vor colegii, nu sunt proprietarul lui. Drept urmare, nu am ce sa negociez, nici functii, nici altceva in partid. Imi doresc doar ca la CNC, probabil din 6 aprilie, vom decide asta poimaine, sa avem o echipa puternica care sa aiba ca obiectiv unic batalia cu un USL unit. Mi-l doresc unit pana in 2016 ca sa poata sa fie infrant de catre PDL", a spus el. "In rest nu am chemat-o la alt fel de negocieri, nu am ce sa negociez", a subliniat parlamentarul. Presedintele PDL a declarat ca a invitat la sediul partidului grupurile parlamentare care nu au mai fost invitate de vreo 4 sau 5 ani. "Exista un raspuns clar al Comisiilor atat de organizare cat si de numararea si de validare a voturilor, avem un rezultat pentru presedintia partidului si pentru presedintii celor doua comisii de revizuire si control si statut, avem un nou statut, vom trece la alegerea BP", a completat acesta. Intrebat daca exista riscul sa fie exclusa din partid Elena Udrea, Blaga a raspuns: "Este acelasi risc care este si pentru Vasile Blaga, cine nu respecta deciziile partidului, asa este in viata. Chestionat despre o eventual plecare din PDL a Elenei Udrea, el a replicat: "Fereasca Dumnezeu, nu am spus niciodata ca va pleca din partid. Nu am spus niciodata ca doamna Udrea ar pleca din partid. Nu cred. Am avut o discutie cu Emil Boc. Emil Boc iubeste PDL".


Album foto

 • Articole din editia din data de Martie 2013

 • DANIEL MORAR, numit de Basescu in functia de JUDECATOR LA CCR

  Politic
 • Contractul de servicii pentru Baza Deveselu, atribuit unei firme americane

  Politic
 • Ponta: Cei mai multi colegi gandesc ca Hrebenciuc si Stroe, dar USL nu merge pe drumul suspendarii

  Politic
 • Investitii in pavarea trotuarelor

  Politic
 • Bugetul Medgidiei a fost prezentat locuitorilor

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Viceprimarul din Castelu, Antoneta Prodan, consideră revocarea sa din funcție un exces de putere

  Politic
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771