Mamaia promovata la Targul de Turism al Romaniei

12 Martie 2013, Adrian Nicarel

Actualitate

Cel mai mare targ de turism al Romaniei isi deschide portile saptamana aceasta, in perioada 14 - 17 martie, la Romexpo - Bucuresti. Reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) au anuntat deja participarea a 275 de expozanti, mai multi fata de anul trecut cand s-au inregistrat 260. Aproximativ 180 de asociatii si agentii de turism sunt din tara, iar celelalte sunt din Turcia, Grecia, Bulgaria, Cipru si Israel.

Presedintele ANAT, Corina Martin, a declarat ca este cea mai importanta manifestare pentru prezentarea ofertelor in turism, predominand cele autohtone. "In cele patru zile de targ, organizatorii au pregatit oferte din cele mai diverse pentru atragerea turistilor pe litoral, cu ocazia vacantei prelungite de 1 Mai si de Pasti, dar vor fi prezentate si alte oferte atractive pentru ca romanii sa-si petreaca concediile in tara", a declarat Martin.
Evenimentul national se va bucura de prezenta a 12 organizatii si institutii de promovare a regiunilor turistice din Romania: Maramures, Iasi, Suceava, Dambovita, Tulcea, Buzau, Alba, Hunedoara, litoralul Marii Negre, Amara si Baile Herculane.

Dacii si romanii, prezenti la targ

Corina Martin dezvaluie ca in prima zi a targului vor fi prezenti toti primarii statiunilor de pe intreg litoralul, precum si primarul Constantei, Radu Mazare. "Primarul Constantei il va intruchipa pe Ulise (eroul epopeei Odiseea de Homer - n.r.), iar eu voi fi Medusa (fiica monstruoasa a lui Phorcys si a lui Ceto si una dintre gorgone - privirea sa transforma pe orice muritor in stana de piatra - n.r.). Alaturi de noi vor mai fi Ciclopul, Poseidon, Zeul Neptun si nimfe. Vom da viata personajelor mitologice pentru a chema turistii pe litoralul romanesc. Intentia noastra este sa atragem cat mai multi turisti si sa depasim recordurile inregistrate anul trecut", a spus seful ANAT.
In a doua zi, atractia principala a targului vor fi artistii de la Ansamblul "Nunta Zamfirei" si vor fi prezentate dansuri turco-tatare, in a treia zi va fi anuntat Festivalul Antic Tomis, care se va bucura de prezenta "stramosilor" nostri: dacii si romanii. Seful ANAT a marturisit ca o va intruchipa pe Tomiris, regina masagetilor, un popor persan din Asia Centrala.
Tot in a treia zi, va fi anuntata, in premiera, organizarea Festivalului Antic Callatis la Mangalia, o "replica" a Festivalului Antic Tomis. Alte doua evenimente care vor fi promovate intens la targul de turism sunt: Summer Fashion Festival si Raliul Deltei. "Ne propunem sa atragem atentia celor care trec pragul targului prin evenimentele pe care le organizam si ii invitam sa vina pe litoral, de Paste si de 1 Mai. Intentia noastra este sa adoptam o noua atitudine in turism. Vrem sa dovedim, prin evenimentele pe care le organizam, ca suntem destinatia turistica numarul unu pentru turistii nostri", a spus Corina Martin.
Sursa: www.telegrafonline.ro


Articole din editia din data de 12 Martie 2013

 • Ilie Sarbu: Blejnar a verificat-o pe mama lui Ponta

  Actualitate
 • Mamaia promovata la Targul de Turism al Romaniei

  Actualitate
 • Week-end plin pentru elevii din Mereni

  Actualitate
 • Primaria Mangalia demoleaza chioscurile ilegale de pe plaje

  Actualitate
 • PNDR vine in satul tau

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771