PNDR vine in satul tau

Martie 2013, Adrian Nicarel

Fonduri Europene

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, impreuna cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, a lansat in cadrul unei conferinte campania "Caravana fondurilor europene pentru satul romanesc", desfasurata sub sloganul "PNDR vine in satul tau".

Caravana PNDR va demara in aceasta luna si va merge in peste 3.200 de localitati din mediul rural pentru a transmite prin comunicare directa si prin materiale tiparite informatii concrete privind accesarea fondurilor disponibile in acest moment prin PNDR si derularea fondurilor de catre fermierii, investitorii si autoritatile locale care sunt deja beneficiari ai fondurilor europene. Cel putin 160.000 de beneficiari PNDR si solicitanti de fonduri europene vor primi informatiile necesare prin campania "PNDR vine in satul tau".
Scopul acestei campanii de informare este absorbtia corecta a fondurilor nerambursabile acordate prin PNDR, aspect amintit, in cadrul conferintei, si de secretarul de stat pentru dezvoltare rurala din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu: "Aceasta caravana are un rol foarte complex intrucat trebuie sa ai informatia corecta pentru accesarea cat mai rapida si corecta a fondurilor europene. Exista un deficit de informatie in mediul rural si aici intervine rolul acestei caravane, in distribuirea informatiilor de care are nevoie potentialul beneficiar si nu numai el".
Necesitatea stringenta a unei comunicari directe cu beneficiarii a fost accentuata si de directorul general al APDRP, George Turtoi: "Avem o rata de absorbtie de 55%, vrem sa inchidem Programul National de Dezvoltare Rurala cu o rata maxima de absorbtie si in acelasi timp sa fie implementate toate proiectele din cadrul PNDR intr-un mod corect si fara nereguli. In acest scop, caravanele vor merge din sat in sat, vor acoperi toate comunele din Romania, iar beneficiarii vor fi informati despre cum trebuie sa isi desfasoare o achizitie in mod corect, cum trebuie sa depuna o cerere de plata si ce documente trebuie sa contina ca sa nu existe probleme in verificarea platilor. In acelasi timp ii vom informa despre cum trebuie sa deruleze activitatile si achizitiile din cadrul proiectului, fara a avea nereguli si probleme ulterioare".
La finalul conferintei a fost prezentata si inaugurata rulota expozitionala, una dintre cele 15 vehicule expozitionale care vor strabate spatiul rural romanesc pentru a acorda informatii direct. Cu aceasta ocazie, o parte dintre cei 75 promotori implicati in caravana, au prezentat celor prezenti la eveniment activitatile care vor face parte din campania "PNDR vine in satul tau".
Din publicul-tinta al campaniei fac parte fermieri si investitori beneficiari ai masurilor PNDR, autoritati publice beneficiare, Grupuri de Actiune Locala (GAL) si membrii acestora, persoane beneficiare ale platilor directe acordate prin Axa II, asociatii, patronate, organizatii de profil agroindustrial si lideri de opinie locali activi.
Pentru informarea in timp real a tuturor persoanelor interesate, pe pagina de internet a Agentiei, www.apdrp.ro, s-a creat o sectiune dedicata acestei campanii in care cei interesati pot consulta calendarul caravanei, locul unde se afla aceasta si unde va ajunge, precum si evenimentele aflate in desfasurare.
Campania de informare vine pe fondul unui grad foarte mare de solicitare a fondurilor europene pentru dezvoltare rurala din aproximativ 10 miliarde de euro disponibili prin PNDR, au fost depuse si primite in evaluare peste 140.000 de cereri de finantare, in valoare de aproximativ 18 miliarde de euro. Campania nu urmareste cresterea numarului de cereri de finantare, ci implementarea corecta si eficienta a celor contractate, sau care urmeaza sa fie contractate.
(Sursa: APSRP)

Articole din editia din data de Martie 2013

 • Ilie Sarbu: Blejnar a verificat-o pe mama lui Ponta

  Fonduri Europene
 • Mamaia promovata la Targul de Turism al Romaniei

  Fonduri Europene
 • Week-end plin pentru elevii din Mereni

  Fonduri Europene
 • Primaria Mangalia demoleaza chioscurile ilegale de pe plaje

  Fonduri Europene
 • PNDR vine in satul tau

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Peste 7000 de hectare dar și imobilele din comuna Mircea Vodă vor fi cadastrate gratuit/Locuitorii vor fi înregistrați gratuit în Cadastru și Carte Funciară!

  Fonduri Europene
 • Proiectul „Little Energy Super Stars” (“Micii Super Eroi ai Energiei”) implementat de Primăria Lumina

  Fonduri Europene
 • “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se apropie de final. Retrospectivă perioada septembrie-decembrie 2020

  Fonduri Europene
 • Încă 9 locuințe din Satu Nou au fost reabilitate

  Fonduri Europene
 • Lucrări de reabilitare a locuințelor din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771