Camine Culturale modernizate in comuna Saligny

Martie 2013, Iulia Flfan

Administratie locala

Printr-un program initiat de Consiliul Judetean Constanta, mai multe unitati de cultura din judetul Constanta au fost consolidate si modernizate. Printre acestea se numara si Caminul Cultural din Saligny, urmand si cel din Stefan Cel Mare.

"In toamna anului trecut, s-au finalizat toate lucrarile ce au avut un scop bine intemeiat si anume, reabilitarea si extinderea Caminului Cultural din localitate. Era imperios necesara aceasta investitie, deoarece Caminul trebuia sa redevina functional pentru ca locuitorii sa se bucure de spectacole, piese de teatru dar si de alte programe artistice, acestea aducandu-le un strop de bucurie in suflete", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful administratiei locale Saligny, Ion Beiu.
Lucrarile la Caminul Cultural din Saligny, cu o capacitate de 200 de locuri, au fost ample. Acestea au constat in schimbarea acoperisului, modernizarea si reabilitarea fatadei, modificarea interioarelor, montarea faiantei si a centralei termice, pavare, renovarea grupurilor sanitare, montarea de geamuri si usi noi. De asemenea, s-a realizat si o extindere cu aproximativ 30 mp, in care s-a facut o bucatarie cat si un alt grup sanitar.
"Speram ca in acest an, sa fie demarate lucrarile ce vizeaza constructia unui Camin Cultural nou in Stefan Cel Mare"
S-a propus realizarea acestei investitii deoarece vechiul Camin Cultural a fost demolat in anul 1982 de catre regimul comunist. Urmeaza ca in cel mai scurt timp, sa fie demarate toate lucrarile pentru realizarea acestui obiectiv ce se v-a intinde pe o suprafata de 1.600 mp.
Investitia este necesara, tinand cont de faptul ca, locuitorii din Stefan cel Mare sunt privati de orice activitate culturala din lipsa de spatiu. "Am predat amplasamentul Consiliului Judetean Constanta (CJC) iar acum asteptam inceputul lucrarilor", ne-a comunicat primarul Ion Beiu.

Lacas de cult in satul Faclia

Cu bani de la bugetul local, urmeaza sa se ridice o noua biserica din lemn stratificat. Actuala biserica din Faclia reprezinta un real pericol pentru viata celor aproximativ o mie de locuitori, aceasta fiind de fapt, o fosta casa nemteasca, ce are o vechime de aproximativ 90 de ani. Din acest motiv, se doreste constructia unei noi biserici in spatele actualei locatii. "Speram ca in acest an, care este abia la inceput, sa finalizam toate lucrarile, iar oamenii sa participe la slujbele oficiate de preot, intr-o bisericuta noua si sigura", a incheiat primarul.
Valoarea lucrarilor se ridica la suma de aproximativ 700.000 lei.


Articole din editia din data de Martie 2013

 • Ilie Sarbu: Blejnar a verificat-o pe mama lui Ponta

  Administratie locala
 • Mamaia promovata la Targul de Turism al Romaniei

  Administratie locala
 • Week-end plin pentru elevii din Mereni

  Administratie locala
 • Primaria Mangalia demoleaza chioscurile ilegale de pe plaje

  Administratie locala
 • PNDR vine in satul tau

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771