In asteptarea aprobarii a doua proiecte importante pentru locuitorii comunei Mihai Viteazu

Martie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Administratia locala spera ca anul acesta sa se primeasca fondurile necesare de la Ministerul Mediului, in vederea demararii a doua lucrari pentru dezvoltarea localitatii.

"Iata-ne din nou, cum traim cu speranta ca, de aceasta data, cele doua proiecte privind introducerea in localitatea Mihai Viteazu a retelei de canalizare si inlocuirea retelei de apa, vor fi aprobate si finantate. In mandatul precedent mi-am incercat de doua ori norocul la Guvernul Boc, insa fara succes, mai exact proiectele au fost acceptate dar degeaba, pentru ca, nu au fost si finantate. Sper ca de aceasta data, sansa sa nu ne mai ocoleasca si sa primim fondurile necesare demararii acestor investitii de maxima importanta", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful autoritatii locale Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni.
Din nefericire, actuala retea de apa este una destul de veche, respectiv 45 de ani si din acest motiv apa la robinet curge cu rugina si e salcie. Astfel ca, pentru a putea fi buna de consumat, oamenii sunt nevoiti sa o lase sa curga ceva timp.
Totodata, conform primarului Gheorghe Grameni, reteaua de apa cuprinde doar 60% din gospodariile din Mihai Viteazu, in timp ce restul de 40% inca folosesc fantanile. Si tocmai din acest motiv, investitia privind inlocuirea retelei de apa trebuie demarata.

Asistentii sociali, fara bani

"O mare suparare pentru mine este aceea ca, Guvernul Romaniei nu mai da bani celor 24 de asistenti personali din comuna Mihai Viteazu. Acesti oameni vin la usa primariei si ne intreaba ce se intampla, mai rau, se supara pe mine. Si mai grav, cei ce au grija de copiii autisti nu mai beneficiaza de nimic din partea statului, imediat ce acestia implinesc varsta de 18 ani, lucru ingrozitor. Guvernul trebuie sa se gandeasca ca, nimeni nu-si doreste sa aiba un bolnav in casa. Nici anul trecut nu s-a platit acest ajutor timp de vreo cinci luni insa am acoperit noi cu bani de la bugetul local, insa in acest an, nu mai avem nici noi de unde sa-i ajutam", ne-a comunicat edilul sef.


Articole din editia din data de Martie 2013

 • Ponta, despre Schengen: Nu vrem sa ajungem in JAI la exercitarea dreptului de veto al Germaniei. Schimbam strategia privind obiectivele europene

  Administratie locala
 • Liga a IV a de Fotbal

  Administratie locala
 • Doamnelor si domnisoarelor, primiti primavara in sufletele dumneavoastra!

  Administratie locala
 • Noi reguli pentru centrele de colectare a fierului vechi din Mangalia

  Administratie locala
 • "Itinerarii si evenimente inedite in Dobrogea"

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771