Inceput de an promitator pentru comuna Targusor

Martie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Dumitru Dragu, edilul localitatii si-a propus ca acest an 2013 sa fie unul al realizarilor, sa fie unul al demararii si finalizarii multor proiecte de importanta maxima pentru dezvoltarea comunei.

"Cea mai urgenta lucrare consider ca este amenajarea unui nou cimitir, pe o suprafata totala de 9.900 mp, teren ce se afla la iesirea din localitatea Targusor. Sper si imi doresc tare mult, ca in cel mai scurt timp cu putinta, sa realizam imprejmuirea terenului cu bani de la bugetul local prin turnarea stalpilor de beton, a placii si a pietrei pentru fundatie. Este imperios necesar sa reusim aceasta lucrare, deoarece vechiul cimitir este plin cu toate ca se intinde pe o suprafata totala de 4.000 de mp si inregistreaza o vechime de peste 100 ani," a declarat pentru Graiul Dobrogei, seful administratiei locale Targusor, Dumitru Dragu.
Se doreste ca, lucrarile sa nu se intinda pe o perioada mai mare de trei luni de zile, valoarea investitiei ridicandu-se la suma de 15.000 euro.

"Ne dorim construirea a trei platforme de gunoi in localitate"

Edilul sef al primariei Targusor, Dumitru Dragu, doreste implementarea unui proiect ce vizeaza amenajarea a doua sau chiar trei platforme de gunoi, pentru depozitarea gunoiului de grajd prin Grupul de Actiune Locala (GAL). "Este necesar acest proiect, deoarece, in prezent, oamenii arunca aceste resturi la capatul tarlalei de la iesirea din Targusor si Mireasa. Prin aceasta investitie, gunoiul va fi compactat si transformat in ingrasamant natural", a declarat pentru ziarul nostru primarul Dumitru Dragu.
Acest amplu proiect va fi realizat cu fonduri europene atrase prin intermediul GAL.

Infrastructura localitatii, o prioritate pe agenda edilului

In alta ordine de idei, Dumitru Dragu si-a propus ca pe parcursul acestui an, sa asfalteze 14 kilometri de drumuri din intravilanul celor doua sate ale comunei. De asemenea, primarul spera ca in primavara acestui an, sa demareze lucrarile privind construirea unui drum de centura al localitatii Targusor, care va lega Drumurile Judetene 222 (Targusor - Gradina) si 225 (Targusor - Pantelimon), pe o lungime de doi kilometri. Suma aprobata de Uniunea Europeana pentru acest proiect este de 360.000 euro. Centura ocolitoare a Targusorului va fi folosita in special de masinile de mare tonaj, care, in acest moment, trec prin centrul localitatii.


Articole din editia din data de Martie 2013

 • Ponta, despre Schengen: Nu vrem sa ajungem in JAI la exercitarea dreptului de veto al Germaniei. Schimbam strategia privind obiectivele europene

  Administratie locala
 • Liga a IV a de Fotbal

  Administratie locala
 • Doamnelor si domnisoarelor, primiti primavara in sufletele dumneavoastra!

  Administratie locala
 • Noi reguli pentru centrele de colectare a fierului vechi din Mangalia

  Administratie locala
 • "Itinerarii si evenimente inedite in Dobrogea"

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771