Gradinita pentru prescolarii din Osmancea

Martie 2013, Marian Carson

Administratie locala

Proiectul depus la Ministerul Invatamantului in vederea constructiei unui centru de invatamant prescolar, a primit aviz pozitiv pentru demararea lucrarilor.

"In urma cu trei ani de zile am realizat proiectul tehnic pentru un corp nou de cladire dotat si utilat conform cerintelor Uniunii Europene. Construirea gradinitei cu program normal din satul Osmancea este prioritara deoarece cele doua grupe de prescolari isi desfasoara activitatea in doua clase din incinta scolii. Am speranta ca, in acest an vor fi demarate lucrarile la noua gradinita de la Ozmancea, constructie care va putea gazdui un numar de 45 de copii. Scopul nostru principal este acela de a crea un microclimat corespunzator si placut atat pentru copii cat si pentru cadrele educationale dar si de a imbunatati conditiile de desfasurare a procesului educativ", a declarat pentru Graiul Dobrogei, seful autoritatii locale Mereni, Gheorghe Chiriac. Constructia va cuprinde doua sali de clasa, o cancelarie, un spatiu multifunctional, vestiare, un cabinet medical, grupuri sanitare pentru prescolari si cadre didactice, incalzire centralizata si mobilier modern.

Lucrari stopate din lipsa de fonduri

"Din pacate, din toamna anului trecut am oprit investitia privind inlocuirea retelei de alimentare cu apa din satele Mereni si Osmancea. Pana in acest moment, cam aproximativ 80% din lucrare a fost finalizata. Mai avem nevoie de cca. 12 miliarde lei vechi pentru a termina lucrarile de reabilitare si extindere a retelei de apa. Imi doresc ca, in acest an locuitorii din Mereni si Osmancea sa consume doar apa de calitate", ne-a comunicat Gheorghe Chiriac.

Femeia, sarbatorita la Mereni

Pe data de 8 Martie, incepand cu ora 12.00, sunt asteptate la Caminul Cultural din Mereni, pentru o petrecere de pomina, un numar de aproximativ 300 de doamne si domnisoare. Pentru acestea sunt pregatite multe surprize printre care formatia "Tomis Band" si o trupa de dans. Evenimentul este organizat de autoritatea locala a comunei Mereni.


Articole din editia din data de Martie 2013

 • Ponta, despre Schengen: Nu vrem sa ajungem in JAI la exercitarea dreptului de veto al Germaniei. Schimbam strategia privind obiectivele europene

  Administratie locala
 • Liga a IV a de Fotbal

  Administratie locala
 • Doamnelor si domnisoarelor, primiti primavara in sufletele dumneavoastra!

  Administratie locala
 • Noi reguli pentru centrele de colectare a fierului vechi din Mangalia

  Administratie locala
 • "Itinerarii si evenimente inedite in Dobrogea"

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Pregătiri pentru începerea anului școlar în Fântânele. Tablete pentru toți copiii

  Administratie locala
 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771