Proiecte ambitioase in localitatea Agigea

Martie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Agenda de lucru a edilului sef Cristian Cirjaliu este plina pentru urmatoarea perioada, astfel ca, lucrari importante vor lua nastere iar altele, deja incepute vor fi finalizate cu succes.

"Dezvoltarea si modernizarea localitatii este principalul meu obiectiv. Si in acest sens ne apropiem, cu pasi repezi, de finalizarea amplului proiect din Lazu, de introducere a retelei de gaze. Lucrarile sunt in plina desfasurare si sper ca pana de Paste, toata reteaua sa fie data spre folosinta in totalitate. In Lazu, lucrarile au fost pornite pe doua tronsoane. Pentru primul tronson, lucrarile au fost finalizate anul trecut si am hotarat de comun acord cu reprezentantii Congaz ca ar fi mai bine sa-l dam in folosinta pentru ca oamenii sa nu astepte pana se termina intreaga lucrare. Acum se lucreaza la cel de-al doilea tronson", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful administratiei locale Agigea, Cristian Cirjaliu.
Valoarea investitiei se ridica la suma de 900.000 de euro si este suportata de catre Congaz. Dupa finalizarea tuturor lucrarilor la reteaua principala, vor fi racordate un numar total de 1.200 de gospodarii de pe raza localitatii.

An bogat in investitii la Agigea

O lucrare importanta pe care administratia locala doreste sa o demareze pe parcursul acestui an vizeaza realizarea unui parc de agrement, in suprafata de 50.000 mp pentru copiii, tinerii si persoanele varstnice din Agigea. "Comunitatea nu se poate bucura la acest moment de un asemenea spatiu, atat de necesar si benefic totodata. Ne dorim sa amenajam parcul cu locuri speciale pentru doritorii de picnicuri in familie sau intre prieteni dar sa cuprinda si o parcare spatioasa", ne-a comunicat Cristian Cirjaliu.
In alta ordine de idei, exista un proiect si pentru infrastructura localitatii Agigea. Astfel ca, se doreste, ca in cel mai scurt timp, sa fie demarata lucrarea ce vizeaza introducerea retelei de apa si canalizare, fiecare pe o lungime de zece kilometri liniari. Valoarea lucrarilor se ridica la suma de 2,5 milioane euro, bani din fonduri europene.


Articole din editia din data de Martie 2013

 • Ponta, despre Schengen: Nu vrem sa ajungem in JAI la exercitarea dreptului de veto al Germaniei. Schimbam strategia privind obiectivele europene

  Administratie locala
 • Liga a IV a de Fotbal

  Administratie locala
 • Doamnelor si domnisoarelor, primiti primavara in sufletele dumneavoastra!

  Administratie locala
 • Noi reguli pentru centrele de colectare a fierului vechi din Mangalia

  Administratie locala
 • "Itinerarii si evenimente inedite in Dobrogea"

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771