Lucrari demarate la Satul Pescaresc din Tuzla

Februarie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Conform declaratiilor sefului autoritatii locale Florin Constantin Micu, acest important proiect pentru comuna Tuzla va intra pe harta locurilor turistice importante de pe litoralul romanesc al Marii Negre.

Amplasamentul proiectului este situat la limita teritoriului administrativ al comunei Tuzla, in partea de nord vest, in partea sudica a baltii si vizeaza amenajari pe uscat si pe apa, in suprafata totala de 5,5 ha.
"Lucrarile la Satul Pescaresc ce se afla vizavi de strada Eternitatii, au fost demarate incepand cu luna noiembrie a anului trecut. In acest moment, asteptam ca vremea sa se mai incalzeasca pentru a relua igienizarea zonei, cu care am si inceput. Acest proiect de anvergura, ne ajuta sa ne promovam localitatea din punct de vedere turistic si de asemenea, sa oferim locuri de munca oamenilor. Va fi un loc deosebit deoarece casutele pentru pescari vor fi construite pe apa, se vor face pontoane, alei de acces si se vor planta arbusti. Atat locuitorii comunei Tuzla cat si turistii, se vor bucura, laolalta de acest loc mirific. Sper si imi doresc ca pana in toamna acestui an, satul pescaresc sa prinda viata", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, edilul sef Florin Constantin Micu.
Satul Pescaresc va fi amenajat cu spatii comerciale, de alimentatie publica, cu spatii de relaxare, recreere si de promenada. De asemenea, cei ce vor dori sa petreaca mai mult timp aici, se vor putea caza atat in casute din lemn, cat si in corturi. Pentru a stimula cat mai mult interesul amatorilor de pescuit, unele obiective vor fi amplasate chiar pe malul lacului, iar altele amplasate pe luciul apei, pe pontoane din lemn. In alta ordine de idei, proiectul presupune si repopularea baltii cu diferite specii de pesti. Si pentru ca acest loc sa devina unul preferat al turistilor de pretutindeni, se vor construi piscine, o parcare, un restaurant, grupuri sanitare cu dusuri, un spatiu de campare de 1.475 metri patrati dar si un debarcader de pe care sa se poata pleca atat in plimbari, cat si in sporturi aventuroase, pe apa. Pregatit de aproape trei ani, proiectul are o valoare de doua milioane de euro si este finantat de Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).Album foto

 • Articole din editia din data de Februarie 2013

 • Investigatii europene pentru inimile constantenilor

  Administratie locala
 • Lucrari demarate la Satul Pescaresc din Tuzla

  Administratie locala
 • 2013, un an al dezvoltarii pentru comuna Tuzla

  Administratie locala
 • Investitii pentru o viata mai buna a locuitorilor, la Amzacea

  Administratie locala
 • Reabilitarea Scolii cu clasele I-VIII din Dumbraveni, pe ultima suta de metri

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Re╚Öit Taner ├«n perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Prim─âria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitat─â. Prim─âria a solicitat finan╚Ťare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucr─âri de ├«mprejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din B─âneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771