Municipalitatea din Mangalia va moderniza faleza Neptun Jupiter

Februarie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, impreuna cu reprezentanti ai primariei au efectuat la inceputul saptamani trecute o serie de inspectii in statiunile din sudul litoralului pentru pregatirea sezonului estival.

In cadrul verificarilor din Cap-Aurora si Venus, edilul a decis ca, pana la debutul sezonului estival, municipalitatea sa efectueze lucrari de reamenajare si ecologizare. In acest sens, cladirile si parcarile inestetice vor fi demolate, iar spatiile verzi, precum si aleile pietonale vor fi amenajate corespunzator. Ca si in celelalte statiuni, agentii economici au fost notificati de catre municipalitate sa inceapa lucrarile de igienizare ale activelor detinute.
In urma verificarilor din teren, primarul Mangaliei a invitat la discutii toti agentii economici care vor sa investeasca pe litoral, acestia putand sa liciteze pentru proiectele propuse de catre administratia publica locala. Astfel la intalnirea ce a avut loc vinerea trecuta, la Casa de Cultura, primarul le-a prezentat agentilor din turism un proiect de modernizare a falezei Neptun - Jupiter, care ar urma sa fie pus in aplicare pana la 1 iunie. Potrivit declaratiilor edilului, proiectul este conceput sub forma unui parteneriat public-privat si are in vedere reamenajarea zonei cuprinse intre limita plajei si lacurile din Neptun si Jupiter.
Conform proiectului intocmit de Primarie, in acest perimetru va exista un concept urbanistic unitar, la a carui realizare vor contribui financiar atat Consiliul Local Mangalia, cat si agentii economici din zona. Astfel, pentru modernizarea zonei se vor folosi materiale speciale pentru pavaj, iar fatadele cladirilor vor fi refacute. De asemenea, se vor instala bancute si mobilier urban, care vor da o nota de modernism zonei. In plus, a afirmat primarul, amplasarea tarabelor si chioscurilor pe viitoarea faleza va fi interzisa, iar aleile pietonale din apropierea lacurilor vor fi acoperite cu lemn, se vor construi pontoane pentru accesul turistilor si se va institui o zona de protectie in jurul lacurilor.
Cristian Radu a spus ca intre lacuri si plaja se pot realiza doar constructii fara etaj, iar aprovizionarea unitatilor de alimentatie publica se va face in baza unui program prestabilit. "Pentru a crea un aspect placut in perimetrul dintre lacuri si mare, se pot instala instalatii de lumini si fantani arteziene, spatii pentru copii sau elemente de atractie turistica, potrivit conceptului urbanistic unitar", a mentionat primarul. El a spus ca detinatorii de active din zona trebuie sa fie investitori seriosi pentru a participa la implementarea acestui proiect.
La finalul intalnirii, agentii economici au agreat propunerea municipalitatii, insa au atras atentia ca si hotelierii trebuie sa se implice in modernizarea statiunilor, in primul rand prin igienizarea si ecologizarea activelor detinute.


Articole din editia din data de Februarie 2013

 • Investigatii europene pentru inimile constantenilor

  Administratie locala
 • Lucrari demarate la Satul Pescaresc din Tuzla

  Administratie locala
 • 2013, un an al dezvoltarii pentru comuna Tuzla

  Administratie locala
 • Investitii pentru o viata mai buna a locuitorilor, la Amzacea

  Administratie locala
 • Reabilitarea Scolii cu clasele I-VIII din Dumbraveni, pe ultima suta de metri

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771