Radu Mazare a anuntat ca vrea sa reabiliteze Cazinoul din Constanta cu fonduri europene

Februarie 2013, Adrian Nicarel

Administratie locala

Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a anuntat, luni, ca intentioneaza reabilitarea Cazinoului cu fonduri europene pentru ca nu are certitudinea ca va gasi un investitor care sa faca acest lucru, iar apoi urmeaza sa fie gasita o firma care sa-l foloseasca pentru jocurile de noroc.

"Cazinoul il bagam pe finantare europeana. Nu am certitudinea ca vom gasi un partener cu care sa ne asociem si care sa investeasca cele sase - sapte milioane de euro necesare reabilitarii si atunci Nicusor Constantinescu mi-a propus sa-l bagam pe o linie de finantare pe fonduri europene. El este in momentul asta pe procedura de finantare pe fonduri europene. E adevarat ca daca va merge asa si nu gasim pana atunci un partener sa bage bani sa-l facem mai repede, dupa ce va fi reabilitat, tot trebuie sa ne asociem, ca nu putem sa-l operam noi, primarul sau sefii de servicii sa fie sefi de sala", a declarat Radu Mazare, luni, la finalul sedintei Consiliului Local.
Primarul a anuntat in anul 2011 ca intentioneaza sa vanda Cazinoul din Constanta dupa ce firma care il concesionase pe o perioada de 49 de ani si care anuntase investitii de aproximativ 15 milioane de euro pentru reabilitarea si modernizarea monumentului a renuntat la acest proiect din cauza crizei economice.
Dupa cateva luni, Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului din acea perioada, a anuntat ca doreste sa preia Cazinoul pentru a-l reabilita, iar acest lucru s-a intamplat.
In luna septembrie a anului trecut, Radu Mazare a spus ca doreste organizarea unei licitatii internationale pentru a vinde Cazinoul, iar dupa doua luni a anuntat ca intentioneaza realizarea unui parteneriat public - privat cu o firma interesata de reabilitatea acestui monument si de folosirea acestuia pentru jocurile de noroc.
Cazinoul, aflat pe faleza, pe bulevardul Regina Elisabeta din Constanta, reprezinta una dintre cladirile emblema ale orasului
Constructia acestuia a inceput in jurul anului 1904, planurile initiale fiind intocmite de catre arhitectul Petre Antonescu, care a proiectat o cladire al carei stil arhitectonic se inspira din traditiile artei romanesti. Dupa terminarea fundatiilor insa, planurile au fost schimbate, Primaria incredintand modificarea acestora unui arhitect elvetian, Daniel Renard.
Obiectivul, construit in stil Art Nouveau, a fost terminat in 1910, fiind inaugurat in 1911.


Articole din editia din data de Februarie 2013

 • Radu Mazare a anuntat ca vrea sa reabiliteze Cazinoul din Constanta cu fonduri europene

  Administratie locala
 • Vacanta prelungita de 1 Mai si Paste: Bugetarii ar mai putea primi 2 zile libere in 2013. Mazare: "Toata lumea care este implicata in turism asteapta aceasta decizie"

  Administratie locala
 • Investitie finalizata in comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Lucrarile la Caminul de batrani din Stupina, pe ultima suta de metri

  Administratie locala
 • Consiliul Judetean Constanta, un sprijin real pentru comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771