Lucrarile la Caminul de batrani din Stupina, pe ultima suta de metri

Februarie 2013, Iulia Fţlfan

Social

Gheorghe Frigioi, edilul sef al comunei Crucea ne-a declarat ca, in primavara acestui an va avea loc inaugurarea Caminului de batrani din localitatea Stupina, investitie realizata in opt luni de zile.

"Faptul ca, am primit finantare pentru realizarea acestui Camin nu a putut decat sa ma bucure foarte tare. Este un proiect de suflet, o lucrare ce a fost realizata cu multa atentie si devotament, asta pentru ca totul sa fie impecabil la final. Va pot spune ca, constructia P+1E, se intinde pe o suprafata totala de 4.000 mp din care suprafata construita este de 428 mp. De asemenea, in cel mai scurt timp vor fi realizate aleile pietonale, va fi amenajat un parc de toata frumusetea pentru ca batranii sa se poata relaxa si odihni in aer liber, spatii verzi dar si iluminatul pe perioada noptii. Caminul de batrani cuprinde un numar de 13 camere, fiecare incapere dotata cu cate doua paturi, noptiere, dulapuri individuale, baie proprie dar si buton de alarma care, la fiecare apasare, aduce un cadru medical in doar cateva minute. Totodata, cei ce vor locui acolo vor avea un cabinet medical, o bucatarie, o sala pentru servitul mesei, spatiu de recreere in care se vor putea desfasura diferite activitati de relaxare si birouri. Beneficiem aici si de alimentare cu apa proprie, doua fose septice, de un generator pentru situatii de urgenta dar si de toate celelalte utilitati precum lenjerii de pat, tacamuri, farfurii, televizoare, deci de absolut tot ceeea ce este necesar intr-o casa. Sincer spun, nu faci diferenta intre acest Camin si un hotel de patru stele", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful autoritatii locale Crucea, Gheorghe Frigioi.
Curatenia si finisajele interioare sunt in toi in aceste zile, toate acestea fiind realizate cu beneficiarii de ajutor social, acestia facandu-si treaba cu simt de responsabilitate. Primarul Gheorghe Frigioi a precizat ca, pentru inceput, Caminul se va adresa varstnicilor din localitatea Crucea si in eventualitatea in care vor mai ramane locuri vacante vor putea fi gazduiti si batrani din alte localitati invecinate.
Investitia a fost finantata prin Masura 3.2.2 "Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale". Acest proiect a mai cuprins pe langa constructia Caminului de Batrani si asfaltarea drumurilor din Crucea si Stupina pe o lungime totala de 12 km dar si dotarea Caminului Cultural din Crucea.
Valoarea totala a proiectului integrat este de 2,4 milioane euro.

Album foto

 • Articole din editia din data de Februarie 2013

 • Radu Mazare a anuntat ca vrea sa reabiliteze Cazinoul din Constanta cu fonduri europene

  Social
 • Vacanta prelungita de 1 Mai si Paste: Bugetarii ar mai putea primi 2 zile libere in 2013. Mazare: "Toata lumea care este implicata in turism asteapta aceasta decizie"

  Social
 • Investitie finalizata in comuna Vulturu

  Social
 • Lucrarile la Caminul de batrani din Stupina, pe ultima suta de metri

  Social
 • Consiliul Judetean Constanta, un sprijin real pentru comuna Vulturu

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de test─âri medicale gratuite ├«n mediul rural ÔÇ×Nu am f─âcut destulÔÇŁ ajunge ├«n Constan╚Ťa

  Social
 • Elevii premian╚Ťi din Vulturu ├«n tab─âr─â la C├ómpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu ├«n vizit─â la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani boteza╚Ťi la Cump─âna

  Social
 • Vacan╚Ť─â de vis pentru copiii din Gr─âdina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771