Termen limita pentru ecologizarea statiunilor din sudul litoralului

Februarie 2013, Adrian Nicarel

Administratie locala

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, impreuna cu reprezentanti ai municipalitatii au continuat seria inspectiilor in statiuni, in vederea stabilirii masurilor administrative care se impun pentru pregatirea sezonului estival.

In timpul deplasarii in statiunea Jupiter, edilul a declarat ca trebuie urgentate lucrarile de ecologizare, atat de catre angajatii Primariei, cat si de catre agentii economici, astfel incat sudul litoralului sa atraga mai multi turisti in vara acestui an. In acest sens, detinatorilor de terenuri si cladiri li s-a cerut ca pana la 31 martie sa finalizeze lucrarile de reparatii si igienizare. In caz contrar, lucrarire respective vor fi realizate de municipalitate pana la 1 mai, iar contravaloarea serviciilor va fi suportata de cei care nu au respectat termenele stabilite de Primarie. "Nu este corect ca unii sa aiba terenuri de peste un hectar, sa plateasca taxe modice si nici sa nu intretina activele pe care le au", a mentionat primarul.
In statiunile din sudul litoralului se vor amenaja noi alei pietonale, cu bancute si cosuri de gunoi, iar cablurile de pe stalpi vor fi mutate in canale ingropate, special amenajate in acest sens. Accesul masinilor catre plaje si faleze va fi restrictionat, iar statiile de transport public se vor reamenaja, atat in statiuni, cat si in oras. Potrivit primarului, parcarile din apropierea unitatilor de cazare si spatiile verzi aferente ar trebui administrate de hotelieri. Primaria Mangalia va colabora cu Apele Romane pentru o mai buna ingrijire a plajelor si a zonelor adiacente.
In privinta lacurilor din statiuni, edilul a subliniat ca ar trebui gasita o solutie de concesionare, cu implicarea agentilor economici din zona, in vederea unei administrari eficiente si repunerii acestora in circuitul turistic. "Din pacate, unii agenti economici arunca gunoiul la intamplare, iar deseurile pot ajunge pe suprafata lacului. De aceea, cred ca ar fi mai indicat sa existe cineva care sa gospodareasca lacurile si sa le amenajeze pentru turisti, cu respectarea unor reguli stabilite de Consiliul Local", a explicat Cristian Radu.


Articole din editia din data de Februarie 2013

 • Radu Mazare a anuntat ca vrea sa reabiliteze Cazinoul din Constanta cu fonduri europene

  Administratie locala
 • Vacanta prelungita de 1 Mai si Paste: Bugetarii ar mai putea primi 2 zile libere in 2013. Mazare: "Toata lumea care este implicata in turism asteapta aceasta decizie"

  Administratie locala
 • Investitie finalizata in comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Lucrarile la Caminul de batrani din Stupina, pe ultima suta de metri

  Administratie locala
 • Consiliul Judetean Constanta, un sprijin real pentru comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Antoneta Prodan, viceprimarul suspendat din Castelu a câștigat procesul intentat de Prefectul Județului Constanța

  Administratie locala
 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771