Plopii batrani din comuna Lipnita, doborati

Februarie 2013, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Si pentru ca viata oamenilor si ocrotirea cladirilor din localitate sa fie asigurata, conducerea administratiei locale Lipnita, a luat decizia de a elimina sase arbori ce prezentau pericol public.

In luna ianuarie 2013, au fost taiati sase plopi ce inregistrau o vechime de peste 50 de ani, pomi ce riscau sa se prabuseasca oricand, la cea mai mica furtuna ori rafala mai puternica de vant. Acestia erau situati in centrul comunei Lipnita, doi plopi in fata lacasului de cult, doi in fata fostei cladiri a oficiului postal si inca doi in fata fostului sediu CAP.
Operatiunea a fost una foarte dificila deoarece plopii aveau peste 30 metri inaltime, aproximativ 60 cm diametru si prezentau foarte mult mucegai, ceea ce ii facea si foarte periculosi. Insa firma SC "Aclad Design" SRL din Ploiesti, si-a facut treaba asa cum trebuia, acestia fiind taiati cu mare grija, cu mult profesionalism, intr-o singura zi.
Lemnul rezultat, a fost folosit pentru incalzirea unitatilor publice si anume, scoala, sediul primariei si biserica. Urmeaza ca in primavara acestui an, sa se replanteze copaci tineri pe toate drumurile unde acestia lipsesc. De asemenea, prin taierea acestor arbori foarte batrani se realizeaza o economie semnificativa la bugetul local de venituri si cheltuieli al autoritatii locale Lipnita.Valoarea contractului s-a ridicat la suma de 3.000 lei.

Alimentele de la Uniunea Europeana, distribuite pe raza comunei Lipnita

Un sprijin insemnat pentru pensionarii cu venituri sub 400 lei, pentru persoanele cu handicap, pentru somerii aflati in plata cat si pentru beneficiarii de ajutor social sunt pachetele cu alimente acordate de Uniunea Europeana (UE). In mediul rural, sunt mana cereasca pentru familiile care isi duc traiul cu greu, de pe o zi pe alta. In cele sapte sate au fost distribuite pachete ce contin malai, orez, paste fainoase, zahar, biscuiti, fasole boabe, mazare, bulion, conserve si rosii in bulion.


Articole din editia din data de Februarie 2013

 • Orasul Baneasa, intr-o continua transformare

  Administratie locala
 • Reabilitarea DC 48 din comuna Oltina

  Administratie locala
 • Prima sedinta de Consiliu Local pe anul 2013, la Aliman

  Administratie locala
 • Previziuni astrale pentru perioada 12 februarie 18 februarie

  Administratie locala
 • Consiliul Judetean Constanta, un mare sprijin pentru autoritatea locala din Deleni

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771