Consiliul Judetean salveaza spitalul din Eforie Sud

Februarie 2013, Adrian Nicarel

Social

Aprobarea hotararii de reorganizare a Spitalului de Ortopedie, Traumatologie si Recuperare Medicala (SOTRM) Eforie Sud si transformarea acestuia in sectie exterioara a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta a fost singura solutie pentru ca unitatea sanitara sa nu fie inchisa.

In cadrul unei sedinte a Consiliului Judetean Constanta (CJC), care administreaza ambele unitati sanitare, ce a avut loc la sfarsitul lunii ianuarie, presedintele CJC, Nicusor Constantinescu, a declarat ca era nevoie de masuri ferme si drastice, intrucat problemele financiare impiedicau efectuarea actului medical in cele mai bune conditii. "Contrar a ceea ce a aparut in ultima perioada in presa, CJC nu doreste sa faca nimic cu terenul de acolo. Eu chiar m-am luptat cu altii interesati sa preia acele terenuri. Mai mult decat atat, CJC a propus la Ministerul Sanatatii ca pe terenul respectiv sa fie construit Spitalul Regional. Insa, in urma unor studii, a fost aleasa alta locatie (terenul unitatii militare din cartierul Km 4-5) pentru acest obiectiv", a declarat Constantinescu.
El a amintit faptul ca nu a dorit niciodata sa desfiinteze unitati sanitare si ca fostele guvernari PDL au fost cele care au inchis spitale. "Din 2009, SOTRM Eforie Sud a inceput sa se confrunte cu grave probleme financiare. In august 2010, managementul SOTRM a fost preluat de CJC fara a se primi din partea Ministerului Sanatatii si fondurile necesare administrarii. Odata cu modificarile legislative prevazute in contractul privind acordarea asistentei medicale pe anul 2012, dar si in urma declasificarii spitalului la gradul 5, finantarea a scazut in mod dramatic, ajungandu-se la datorii uriase. Ca dovada ca CJC nu a dorit inchiderea sau desfiintarea acestui spital, o parte din datoriile SOTRM au fost platite. De asemenea, se afla in implementare un proiect finantat cu fonduri europene de reabilitare si dotare a ambulatoriului unitatii sanitare", a spus Constantinescu.
Angajatii unitatii sanitare din Eforie, prezenti la sedinta CJC, au inteles si acceptat explicatiile oferite de conducerea CJC, sperand ca reorganizarea va fi benefica atat din punct de vedere medical cat si din punct de vedere financiar. "Din punct de vedere economic, aceasta reorganizare va fi benefica pentru spitalul din Eforie, care avea probleme financiare serioase. Nu putem spune acum care va fi situatia asistentei si a competentelor medicale, urmand a fi stabilita ulterior, impreuna cu colegii de la Spitalul Judetean si CJC", a declarat seful Sectiei Ortopedie din cadrul SOTRM, dr. Mihai Nicolae.

Sursa: www.telegrafonline.ro

Articole din editia din data de Februarie 2013

 • Orasul Baneasa, intr-o continua transformare

  Social
 • Reabilitarea DC 48 din comuna Oltina

  Social
 • Prima sedinta de Consiliu Local pe anul 2013, la Aliman

  Social
 • Previziuni astrale pentru perioada 12 februarie 18 februarie

  Social
 • Consiliul Judetean Constanta, un mare sprijin pentru autoritatea locala din Deleni

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771