UN ALT INCEPUT- 2013

Februarie 2013, Tamara Nichita

Psihologie

Fiind primul numar al ziarului din acest an, urarile si multumirile mele catre dumneavoastra sunt mai intarziate, dar ele vin din suflet si din inima.
Va doresc un alt inceput cu intelepciune, cu zambete adevarate, cu oameni buni pe langa dumneavoastra, cu dorinta de a fi mai buni, de a ierta mai des, de a va supara mai rar si de a cauta impacarea. Sa oferiti mai mult decat primiti, sa iubiti si sa spuneti des asta, sa pretuiti timpul pe care-l aveti si oamenii, sa pastrati mereu un strop de tinerete in suflet, cu recunostinta, cu speranta la o lume mai buna.
La fiecare inceput de an ne-am pus dorinte. Am sperat ca anul ce vine va fi unul mai bun, mai bogat. Fiecare dintre noi priveste acest inceput cu optimism, cu sperante, cu visuri marete, cu obiective noi. Traditia spune ca la fiecare 365 de zile ar trebui sa schimbi obiceiurile rele si sa-ti regandesti viitorul.
Au trecut sarbatorile, a trecut vacanta, am inceput... un alt inceput. Aceasta perioada intre sfarsitul unui an si inceputul altuia nou este una potrivita de a ne intreba unde suntem in acest moment si unde ne dorim sa fim peste un an? Avem timp sa ne gandim la propria persoana, la cine vrem sa fim, cum vrem sa fim, sa ne gandim la scopurile noastre, la planuri, la dorinte... La inceput de an este bine sa incerci sa-ti "doresti" si sa muncesti pentru asta, nu sa-l planifici cu date exacte. Unii isi fac bilantul anului ce a trecut si isi creeaza obiective noi. Important este ca in aprecierea acestor doua perioade sa fim realisti si sa nu ne stabilim obiective fara a ne raporta la trecut, la nevoile si capacitatile noastre.
E bine, e rau? Cred ca este mai mult o chestiune psihologica, oamenii au nevoie tot timpul de ceva de care sa se agate, sa mearga mai departe. Ne confruntam in viata de zi cu zi cu o gramada de probleme si provocari. Situatii in care nu intarzie sa apara conflictele, stresul si micile probleme cotidiene. Chiar daca a trecut deja o luna din noul an, ne intrebam:
Am invatat ceva din 2012? Incercati sa va gasiti raspunsuri, adunati toate lectiile invatate sau poate nu, ascultati-le cu atentie, reflectati, doar asa veti putea pune in aplicare visurile si idealurile.
Si daca imi permiteti sa va dau un sfat:
Sa nu aveti in preajma oameni pesimisti si negativisti !
Acesta ar putea fi unul dintre cele mai importante obiective pentru anul 2013.
Sa scap de oamenii care nu cred in visurile mele, de oamenii care nu au nici un scop in viata si care poposesc ineficient langa noi, ne transmit energii negative si chiar ne diminueaza putin sau mai mult din ambitie, curaj, optimism.
Acesti oameni iti vor determina nivelul tau, capacitatile, asa ca, pentru o viata productiva, cauta oameni care sa te motiveze! Sigur cineva are nevoie de tine si de calitatile tale, dar daca nimeni nu te stie, atunci de unde sa te ia?
Odata ce nu te mai simti ca intr-o capcana, te vei simti plin de sperante si energie pozitiva.
Gandeste-te la viata ca la o scoala. Cand te opresti din invatat, incepi sa mori. Deschide-ti mintea, invata ceva nou in fiecare zi.
In 2013 sa dam viata: tu esti singurul care isi traieste viata, aloca timp pentru tine, uita de parerile celorlalti, invata din greseli, implica-te in proiecte caritabile, putem schimba viata cuiva, dedica timp familiei, prietenilor, nu face ceea ce vor ceilalti ca tu sa faci, asculta-ti instinctul, inima, asuma-ti riscuri!
Sa vad partea buna a lucrurilor si sa-mi transform optimismul in realitate!
Si cand multe vor fi intelese... ne va fi mai bine! Nimeni nu a spus ca viata este usoara!
2013 este o alta speranta, un alt vis!
La multi ani, OAMENILOR! Va urez sa ramaneti OAMENI!


Articole din editia din data de Februarie 2013

 • Orasul Baneasa, intr-o continua transformare

  Psihologie
 • Reabilitarea DC 48 din comuna Oltina

  Psihologie
 • Prima sedinta de Consiliu Local pe anul 2013, la Aliman

  Psihologie
 • Previziuni astrale pentru perioada 12 februarie 18 februarie

  Psihologie
 • Consiliul Judetean Constanta, un mare sprijin pentru autoritatea locala din Deleni

  Psihologie
 • Articole din aceeasi categorie

 • ALEGERILE NOASTRE

  Psihologie
 • Viata, Emotiile schimba realitatea

  Psihologie
 • GUTURAIUL SI GRIPA DE TOAMNA

  Psihologie
 • STAREA DE PLICTISEALA

  Psihologie
 • LUMEA IN CARE MAI TRAIM

  Psihologie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771