Prima gradinita cu program prelungit, in amenajare

Octombrie 2012, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Parintii de prescolari din Lumina isi pot lua o piatra de pe inima. De anul scolar viitor nu vor mai trebui sa aiba grija copiilor dupa ora pranzului pentru ca in localitate se va amenaja o gradinita cu program prelungit.

In incinta fostei unitati militare din localitate au fost incepute, ieri, lucrarile de reabilitare a uneia dintre cladiri, care va fi amenajata ca gradinita cu program prelungit. Potrivit afirmatiilor primarului comunei Lumina, Dumitru Chiru, cladirea a fost preluata de Consiliul Judetean Constanta (CJC) care se ocupa de reabilitare, firma desemnata sa realizeze lucrarea avand termen ca in trei luni sa finalizeze lucrarile. Amintim ca, tot in fosta unitate militara, administratia locala impreuna cu CJC au amenajat alte doua cladiri care functioneaza acum ca gradinita cu program normal si ca scoala primara pentru copiii din acest cartier. "Incercam sa fructificam la maximum cladirile pe care le avem. Trebuie doar sa reabilitam cladirile si sa le dam in folosinta ca unitati de care sa beneficieze localnicii", a declarat Chiru. Cam asta face primarul de un an si jumatate de cand a preluat fosta unitate militara, intr-un timp foarte scurt fiind amenajate nu numai unitati de invatamant, ci si o cantina pentru toti copiii care invata aici si cadrele didactice.

Transport asigurat

Dar sa revenim la gradinita ce urmeaza a fi amenajata. Primarul spune ca aici vor putea invata 100 de copii. Gradinita va avea patru sali de clasa, un cabinet medical, doua grupuri sanitare, o sala de mese si cancelarie. Daca in grija CJC pica responsabilitatea reabilitarii cladirii, Chiru spune ca administratia locala va asigura utilitatile si mobilierul cu care vor fi dotate salile de clasa. La fel de important este si faptul ca gradinita nu va fi destinata numai copiilor din acest cartier, ci tututor. Parintii nu vor avea nici grija transportului pentru ca administratia locala le pune la dispozitie un microbuz.


Articole din editia din data de Octombrie 2012

 • Prima gradinita cu program prelungit, in amenajare

  Administratie locala
 • Inregistrarea candidaturilor USL Constanta Vicepresedintele PSD Constanta, Nicusor Constantinescu: "Nu promitem ceea ce nu putem face"

  Administratie locala
 • Sarbatoare de Sfantul Dumitru

  Administratie locala
 • Guvernul ia in calcul sa nu poata recupera de la beneficiari toti banii folositi ilegal in POSDRU. Fondurile lipsa vor fi acoperite de la bugetul de stat

  Administratie locala
 • Ziua Armatei la Medgidia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771