La an nou, scoala noua in Lumina

Septembrie 2012, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Investitie CJC

O parte dintre elevii din comuna constanteana Lumina au avut, ieri, un dublu motiv de bucurie. Pe de o parte pentru ca a inceput noul an scolar, iar pe de alta parte, pentru ca au inceput scoala in clase noi si moderne. Corpul de scoala proaspat reabilitat este situat in cartierul de vest al localitatii. A fost amenajat intr-o cladire a fostei unitati militare din comuna, unitate care a fost preluata de administratia locala in urma cu doi ani. De atunci, mai multe cladiri au fost reabilitate si transformate, pe rand, in sali de clasa pentru ca elevii din zona sa nu mai fie nevoiti sa se deplaseze pana in centrul localitatii pentru a merge la scoala. In plus, vechea scoala nu mai facea fata numarului mare de elevi. Cei mici au asteptat cu nerabdare sa intre in clasele pregatite special pentru ei, dupa ce a fost taiata panglica inaugurala a cladirii. Aici vor invata de anul acesta doua clase intai, o clasa a treia si o grupa de gradinita.

Surprize pentru copii

Panglica inaugurala a fost taiata de presedintele Consiliului Judetean Constanta (CJC), Nicusor Constantinescu, impreuna cu primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru, alaturi de care au stat toti copiii care vor invata in aceasta cladire. Primarul a explicat ca acest corp de scoala a fost reabilitat cu bani de la CJC si face parte din programul de reabilitare a unitatilor de invatamant din mediul rural derulat de CJC. "Era o investitie necesara. Trebuie sa investim in copiii nostri pentru ca ei sunt in competitie cu elevii din intreaga Europa si de aceea trebuie sa le asiguram toate conditiile de care au nevoie", a declarat Constantinescu, care a oferit cate o icoana pentru fiecare clasa.
La randul sau, primarul a declarat: "Odata cu inaugurarea acestui corp de scoala putem sa extindem sistemul after school, pentru care sunt din ce in ce mai multe cereri". La intrarea in salile de clasa, elevii au gasit pe banci si ghiozdane cu rechizite si manuale. Surpriza a fost pregatita de "cora City Park Constanta", care a donat 400 de ghiozdane cu rechizite, in valoare de 33.000 lei, copiilor din Lumina. Donatia face parte din campania "Scolile de la tara", in cadrul careia cora Romania a donat ghiozdane cu rechizite catre 15 scoli din zonele rurale din apropierea a cinci magazine cora: Bacau, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin si Constanta.


Articole din editia din data de Septembrie 2012

 • La an nou, scoala noua in Lumina

  Administratie locala
 • Procedura de selectie pentru functiile de procuror general si procuror sef al DNA, anuntata de Ministerul Justitiei

  Administratie locala
 • Sedinta extraordinara la Saraiu

  Administratie locala
 • Inceput de an scolar cu dreptul in scoala si gradinita din Ghindaresti

  Administratie locala
 • La sfarsitul lunii, pentru o zi, navodarenii vor avea apa cu presiuni scazute

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • ╚ścoal─â nou─â pentru elevii din Albe╚Öti

  Administratie locala
 • Campania ÔÇ×Comune CurateÔÇŁ ajunge ├«n comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771