Campeanu: Indemnizatia pentru mame, singura care nu a fost reintregita, dar o vom rezolva

Iulie 2012, Petric Radu

Social

Indemnizatia pentru mame este singura care nu a putut fi reintregita din cauza ca a inceput vacanta parlamentara, dar si acest lucru va fi rezolvat, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

Ministrul Muncii a spus ca a incercat sa rezolve problema "taierilor abuzive din 2010", singura indemnizatie care inca nu a revenit la valoarea initiala fiind indemnizatia pentru mame.
"Indemnizatia pentru mame este singura nerezolvata, pentru ca ea a fost taiata printr-un alt act normativ si, din cauza ca am intrat in vacanta parlamentara, nu s-a mai putut. Vom relua acest lucru si, cu siguranta, se va intampla", a spus Campeanu.
Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale declara, in 14 mai, ca va face o analiza privind posibilitatea revenirii indemnizatiei pentru cresterea copilului la 85 la suta din salariu.
In 2010, odata cu taierea salariilor bugetarilor, cuantumul indemnizatiei de crestere a copilului a fost redus cu 15 la suta, diminuare aplicata la suma rezultata din calculul a 85 la suta din media salariilor pe ultimele 12 luni, stabilindu-se totodata ca acesta sa nu depaseasca valoarea de 3.400 de lei.
Ulterior, Guvernul a decis sa introduca o noua formula de acordare a indemnizatiei pentru copiii nascuti incepand cu 1 ianuarie 2011, prin care ramane la latitudinea parintilor decizia de a opta intre doua variante, una activa si alta pasiva pentru cresterea copilului.
Astfel, conform noului sistem, in cazul in care parintele opteaza pentru un concediu pe o perioada de 1 an pentru cresterea copilului, acesta primeste o indemnizatie lunara de 75 la suta din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni (nu mai putin de 600 lei si nu mai mult de 3.400 lei) si un stimulent de revenire pe piata muncii in cuantum lunar de 500 de lei.
Daca parintele alege perioada maxima de doi ani pentru cresterea copilului, se mentine cuantumul de 75 la suta pentru indemnizatia lunara primita, insa aceasta nu poate depasi plafonul de 1.200 lei si nu mai este acordat niciun stimulent pentru revenirea la munca.


Articole din editia din data de Iulie 2012

 • Graham Watson deplange "ipocrizia" liderilor PPE cu privire la situatia politica din Romania

  Social
 • Excluderea Curtii Constitutionale de la controlul asupra hotararilor Parlamentului, neconstitutionala

  Social
 • Suspendarea presedintelui Basescu e constitutionala. Antonescu este presedinte interimar

  Social
 • Campeanu: Indemnizatia pentru mame, singura care nu a fost reintregita, dar o vom rezolva

  Social
 • Doar 43% dintre absolventii de liceu au luat bacalaureatul

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Fântânele va acorda stimulente financiare pentru întemeierea familiei și pentru nou născuți

  Social
 • Caravană de informare pentru persoanele cu dizabilități din comuna Vulturu

  Social
 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia își premiază cetățenii

  Social
 • Flori pentru ostași la Cumpăna! Ziua Armatei Române, marcată de autoritățile comunei

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771