Investitii in refacerea falezei din Eforie Nord si in amenajarea unui parc in zona Cazino Eforie Sud

Iulie 2012, Adrian Nicarel

Administratie locala

Doua proiecte depuse in anii trecuti de catre primaria din Eforie, au fost aprobate de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est, in perioada imediat urmatoare fiind preconizata semnarea contractelor de finantare.

Primul proiect se refera la refacerea aleii de promenada dintre hotelurile Acapulco si Belona, dar si Aleea Belona din Eforie Nord. Lucrarile vor avea ca scop extinderea aleii de promenada, realizarea unor puncte de observatie si supralargire promenadei cu 1.70 m, realizarea pavimentului din dale sau pavele, montarea de banci si mobilier urban, realizarea unui sistem supraveghere video si inlocuirea sistemului de iluminat ornamental.
Lucrarea are o valoare totala de aproximativ 100 de miliarde de lei vechi, contributia administratiei locale a orasului Eforie fiind de numai 2 miliarde lei vechi, restul finantarii fiind asigurata din fonduri europene nerambursabile. Durata totala de implementare a proiectului este de 18 de luni, iar cea de executie de 12 luni.
Cel de-al doilea proiect ce se refera la amenajarea unui parc modern in zona Cazino, din Eforie Sud, este practic o completare a lucrarilor efectuate in ultimii ani de primarie, pentru refacerea accesului pietonal pe plaja din Eforie Sud.
Valoarea totala a lucrarilor este de peste 30 de miliarde de lei vechi, finantarea fiind asigurata in cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile. Durata de realizare a proiectului este de 14 luni, iar suprafata totala a terenului pe care se va realiza parcul este de 8.387,66 mp.
Pentru demararea celor doua mari investitii din Eforie, a avut loc o vizita de teren la sfarsitul lunii mai, din partea reprezentantilor Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Est (Organismului Intermediar al Programului Operational Regional) si din partea reprezentantilor Autoritatii de Management a Programului Operational Regional.
Astfel ca, in cel mai scurt timp se demareaza etapa de semnare a contractelor de finantare si implicit inceperea investitiilor.


Articole din editia din data de Iulie 2012

 • Graham Watson deplange "ipocrizia" liderilor PPE cu privire la situatia politica din Romania

  Administratie locala
 • Excluderea Curtii Constitutionale de la controlul asupra hotararilor Parlamentului, neconstitutionala

  Administratie locala
 • Suspendarea presedintelui Basescu e constitutionala. Antonescu este presedinte interimar

  Administratie locala
 • Campeanu: Indemnizatia pentru mame, singura care nu a fost reintregita, dar o vom rezolva

  Administratie locala
 • Doar 43% dintre absolventii de liceu au luat bacalaureatul

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771