Sudul litoralului, alimentat cu gaz

Decembrie 2012, Adrian Nicarel

Administratie locala

Nu de putine ori, orgoliul celor care s-au aflat la guvernare, in ultimii opt ani, a facut victime in randul populatiei. Dornici sa-si loveasca cu orice pret adversarii politici, si sa-i faca pe primarii Opozitiei sa pice prost in fata comunitatilor care i-au ales, guvernantii portocalii au stopat nenumarate proiecte care, daca ar fi fost realizate, ar fi imbunatatit semnificativ nivelul de trai al populatiei.

Unul din aceste proiecte este si cel privind montarea retelei de gaze in orasul constantean Negru Voda. Inceput in 2009, proiectul a stagnat dupa ce, in urma cu doi ani, guvernul pedelist a taiat din banii destinati primariilor. Din fericire, caderea Guvernului PDL a insemnat, printre altele, si reluarea mai multor proiecte pe care portocaliii le ingropasera fara drept de apel. Asa se face ca, in prezent, Negru Voda beneficiaza de gaze naturale.
Duminica, in prezenta localnicilor, precum si a primarului orasului, Ion Nicolin, si a candidatului USL la Colegiul 4 Camera Deputatilor, Radu Babus, presedintele Consiliului Judetean Constanta (CJC), Nicusor Constantinescu, si senatorul USL Nicolae Moga, candidat la Colegiul 2 Senat, au aprins o torta alimentata cu gaz, pentru a marca racordarea orasului la gaze. "A fost greu, a trebuit sa negociem cu vecinii bulgari, pentru a ne permite sa ne racordam la conducta lor. In plus, fosta Putere ne-a fost potrivnica si a fost nevoie de eforturi politice foarte mari pentru a ajunge aici. Dar a meritat, pentru ca, din magistrala de la Negru Voda, vom putea sa racordam intregul judet la gaze, prin intermediul unui nou proiect", a declarat senatorul Moga.

Costuri mai mici la incalzire

La randul sau, Ion Nicolin a declarat ca este cel mai important proiect realizat la nivelul localitatii. Potrivit edilului, primele care vor beneficia de noua forma de combustibil vor fi institutiile publice si unitatile de invatamant. "Vom face tot posibilul pentru a incalzi cu gaze institutiile publice, dar si gradinita, biserica, ceea ce va reduce costurile bugetului local cu achizitia de combustibil (lemne, carbuni etc.). Este una din cele mai importante realizari ale noastre. Este pacat ca a durat atat de mult pentru a ne putea bucura de aceasta investitie", a declarat Nicolin.
La randul sau, presedintele CJC a declarat ca reteaua de gaze inseamna atragerea de investitori si crearea de noi locuri de munca pentru locuitori. De asemenea, reteaua de gaze va duce la costuri mai mici pentru incalzire. "Stau la casa (trei dormitoare, o bucatarie, baie si hol) si incalzirea o fac prin intermediul unei centrale. Pentru cele trei luni de iarna, am platit 3.300 de lei pentru cox si alti 1.500 lei pentru lemne. Si asta in conditiile in care centrala nu functioneaza si pe timpul noptii, iar dimineata, cand ne trezim, in casa este rece. Daca ne racordam la reteaua de gaze, costurile cu incalzirea s-ar injumatati, iar in casa am avea o temperatura constanta, pentru ca centrala ar putea functiona si pe timpul noptii", a declarat Mihaela Stanciu, din Negru Voda.
Pe langa faptul ca facturile localnicilor si ale Primariei vor scadea simtitor, unul dintre cele mai importante aspecte ale realizarii acestui proiect este ca, odata cu Negru Voda, se va face racordarea intregului sud al litoralului la gaze. Gazoductul va incepe pe teritoriul romanesc la Negru Voda si va face jonctiunea cu orasul Constanta, in zona localitatii Costinesti. Primul pas: Lazu si Agigea. "SC Congaz a primit unda verde de la Bucuresti pentru procedurile de subtraversare, un proiect ce va costa aprox. 500 mii de lei. Nu este posibil ca in Lazu si in Agigea sa nu existe gaze, avand in vedere ca se afla la doi pasi de Constanta. Este jenant, insa pana acum nu a existat vointa politica. Acum a fost modificata si legislatia si, din primavara, vor incepe lucrarile. Vrem ca proiectele de extindere a retelei de gaz sa se deruleze in ritm alert, iar cele doua conducte (una venind de la Negru Voda si cealalta de la Lazu) sa se uneasca undeva in dreptul localitatii Costinesti", declara presedintele CJC la inaugurarea retelei de la Lazu - Agigea.
Sursa: www.telegrafonline.ro


Album foto

 • Articole din editia din data de Decembrie 2012

 • Sudul litoralului, alimentat cu gaz

  Administratie locala
 • Dupa 27 de aniAutostrada Soarelui este finalizata!

  Administratie locala
 • Si in anul 2013, se continua modernizarea si dezvoltarea comunei Vulturu

  Administratie locala
 • Sfarsit de an cu multe realizari pentru comuna Targusor

  Administratie locala
 • Decembrie, luna sarbatorilor si a cadourilor la Gradina

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771