Dupa 27 de aniAutostrada Soarelui este finalizata!

Decembrie 2012, Adrian Nicarel

Actualitate

Ceea ce s-a inceput in 1985, cu primul tronson Fetesti-Cernavoda, s-a finalizat in 2012. Dupa aproape 27 de ani, romanii pot circula fara restrictiile impuse pana acum pe Autostrada Soarelui (A2).

Ultimul tronson din Autostrada Soarelui, Cernavoda - Medgidia, care masoara 20,5 kilometri, a fost dat in folosinta, joi, 30 noiembrie, in prezenta premierului Victor Ponta, a ministrului Culturii, Puiu Hasotti, a presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, si a primarului Constantei, Radu Mazare.
Ponta s-a aratat incantat ca, odata cu finalizarea autostrazii catre mare, soferii au scapat de "cosmarul" tranzitarii comunelor si satelor, dar si de blocajele in trafic inregistrate vara aceasta pe portiunea dintre Medgidia si Cernavoda. De asemenea, premierul a spus ca deschiderea autostrazii implica si beneficii din punct de vedere economic. "Ma bucur foarte mult pentru judetul Constanta. Aceasta autostrada va ajuta mult din punct de vedere economic. Ma bucur ca avem o autostrada finalizata de la cap la coada. Vreau sa le multumesc constructorilor, care au lucrat intr-un ritm alert, cu care nu eram obisnuiti in Romania", a spus Ponta, care a mai afirmat ca, deocamdata, statul nu va percepe nicio taxa de autostrada, singura plata permisa fiind cea legata de taxa de pod de la Fetesti.

Boom pentru litoral

Premierul a fost completat de primarul Constantei, Radu Mazare, care a afirmat ca este aproape inutil sa se vorbeasca despre ce inseamna aceasta autostrada pentru doua orase importante ale Romaniei, Bucuresti si Constanta. "Pe langa fete frumoase si cluburi, acum avem si autostrada. Pentru Constanta, autostrada este o gura uriasa de oxigen. O sa vedeti ce boom va fi la vara. Cred ca turismul litoral va fi in expansiune", a spus Mazare. Primarul Constantei a apreciat si faptul ca autostrada putea fi construita mult mai devreme daca autoritatile de la Bucuresti s-ar fi miscat mai repede. "Ceausescu ar fi facut-o mai repede. A avut dreptate Nicu Ceausescu atunci cand a spus ca nu o sa fim in stare nici sa varuim ce a construit tatal lui in 20 si ceva de ani. Noi am reusit sa terminam doar autostrada asta in 25 de ani", a mai afirmat Radu Mazare.

Proiectii

Portiunea de 20,5 kilometri dintre Cernavoda si Medgidia a fost inceputa pe 7 octombrie 2011, iar de joi este finalizata, fiind dotata cu toate dispozitivele de siguranta si de circulatie. Potrivit conducerii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), lucrarea este garantata patru ani. Cu privire la acest aspect, primul ministru, Victor Ponta, a punctat: "Sper ca autostrada sa nu se strice cand iese din garantie". Conducerea CNADNR a mai anuntat ca zonele pentru servicii vor fi finalizate pana in primavara, iar benzinariile, pana in vara anului viitor. In alta ordine de idei, Victor Ponta a spus ca isi doreste ca, in perioada urmatoare, autoritatile sa fie mai realiste si mai eficiente in ceea ce priveste constructia de autostrazi. "Eu, spre deosebire de alti oameni politici, cred ca Romania se sufoca daca nu avem autostrazi. Este singura sansa ca Romania sa se dezvolte. Nu vreau sa dau cifre, pentru ca au dat si altii inaintea mea si s-au facut de ras. In ceea ce ne priveste pe noi, va spun ca in urmatorii patru ani vreau sa avem cateva autostrazi esentiale pentru dezvoltarea tarii", a spus premierul.
Sursa: www.telegrafonline.ro


Articole din editia din data de Decembrie 2012

 • Sudul litoralului, alimentat cu gaz

  Actualitate
 • Dupa 27 de aniAutostrada Soarelui este finalizata!

  Actualitate
 • Si in anul 2013, se continua modernizarea si dezvoltarea comunei Vulturu

  Actualitate
 • Sfarsit de an cu multe realizari pentru comuna Targusor

  Actualitate
 • Decembrie, luna sarbatorilor si a cadourilor la Gradina

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Subvențiile sunt pentru fermierii corecți! Oricâte subvenții am da, eficiența lor este mai mică din cauza fraudei!

  Actualitate
 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Actualitate
 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771