Luna decembrie aduce o serie de evenimente importante pentru locuitorii comunei Saraiu

Decembrie 2012, Adrian Nicarel

Social

Atat sarbatorirea zilei de 1 Decembrie dar si sosirea lui Mos Craciun sunt pentru edilul sef al autoritatii locale Dorinela Irimia, cele mai importante manifestari din ultima luna a acestui an.

"Am pasit in aceasta luna in cel mai pur spirit patriotic, prin sarbatorirea in fata Monumentului Eroilor din Saraiu a Zilei Nationale a tarii noastre si cinstindu-i totodata pe toti eroii neamului, la monumentul ridicat in cinstea lor. Astfel ca, am pregatit un program special si frumos de cantece si poezii interpretate si recitate de catre copiii comunei noastre. Si pentru a da o nota deosebita ce ar putea accentua importanta evenimentului, un pluton al Jandarmeriei Constanta a dat onorul in stil militar, eroilor cazuti in cele doua razboaie mondiale. Mentionez faptul ca, impactul organizarii acestui eveniment are un puternic aport moral asupra comunitatii si ca, cinstind eroii ne cinstim pe noi prin recunostinta si respect", a declarat pentru Graiul Dobrogei, edilul sef Dorinela Irimia.
Anul 1918 reprezinta in istoria poporului roman, anul triumfului idealului national, anul incununarii victorioase a lungului sir de lupte si sacrificii umane si materiale pentru faurirea statului national unitar.

La Saraiu, copiii sunt in asteptarea lui Mos Nicolae si a lui Mos Craciun

Pe data de 5 decembrie 2012, Consiliul Local, primarul localitatii Dorinela Irimia si cu ajutorul agentului postal, trimit felicitari celor ce vor sarbatorii ziua numelui de Sf. Nicolae. Si iata ca, la ceas de taina Mos Nicolae va lasa tuturor copiilor prescolari si scolari, pe fiecare banca, un dar de suflet si anume, dulciuri si nuieluse.
De asemenea, pe data de 6 decembrie, incepand cu ora 15.00, in satul Dulgheru se deschide oficial "Parcul de Craciun", moment in care se instaleaza cutia postala pentru scrisorile cu destinatie exacta: Laponia, Mos Craciun. In timp ce se va aprinde bradul frumos impodobit pentru a intampina Craciunul, copiii vor canta "O brad frumos". Incepand cu ora 17.00, in Saraiu se vor derula aceleasi file ca si la Dulgheru. In plus, la ora 18.00, in cadru festiv vor fi sarbatoriti cei ce poarta numele Sfantului Nicolae, impreuna cu invitatii zilei: lideri ai formatiunilor politice si personalitati ai cultului ortodox.
Mos Craciun a rezervat ziua de 11 decembrie pentru a-si trimite mesagerii, pe Craciunita si un spiridus sa duca tuturor copiilor, o scrisoare din partea lui si cate o bombonica, asa propunanu-si Mosul. Astfel ca, pana pe data de 22 decembrie, spiridusii lui Mos Craciun vor ridica scrisorile din cele doua cutii postale pentru ca, pana la venirea lui, sa aiba timp sa le raspunda. Tot in aceasta perioada, agentul postal, distribuie catre toate familiile cate o felicitare.
Pe data de 22 decembrie, la Caminul Cultural din Saraiu este asteptat Mosul. Soseaua va fi luminata cu mii de beculete si stelute, iar Parcul de Craciun va fi o imensa surpriza. Copiii il vor intampina cu colinde, cantece si jocuri, nu o sa lipseasca Corul Arhiepiscopiei pentru a-l da gata pe Mos Craciun. Si pentru ca, el este foarte batran, in ziua de 23 decembrie "delegatii" lui, vor duce in toata comuna daruri.
"Deoarece Nasterea Pruncului Isus este o sarbatoare ce se petrece cu mult drag in sanul familiei, ridicam la rangul pe care il merita ziua de 25 decembrie iar pe 26 adunam, de data aceasta membrii familiei Saraiu, si sarbatorim impreuna atat in Saraiu cat si in Dulgheru, cu dans si voie buna Craciunul. La cumpana dintre ani, avem intalnire in centrul celor doua sate pentru a ciocni impreuna "cupa de sampanie" si pentru a ne bucura de artificiile ce vor vesti un an nou mai bun, mai frumos", a declarat primarul localitatii Saraiu, Dorinela Irimia.


Articole din editia din data de Decembrie 2012

 • Sudul litoralului, alimentat cu gaz

  Social
 • Dupa 27 de aniAutostrada Soarelui este finalizata!

  Social
 • Si in anul 2013, se continua modernizarea si dezvoltarea comunei Vulturu

  Social
 • Sfarsit de an cu multe realizari pentru comuna Targusor

  Social
 • Decembrie, luna sarbatorilor si a cadourilor la Gradina

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771