Sport, cultura si consiliere in noile centre de tineret

Noiembrie 2012, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Zona Metropolitana Constanta (ZMC) a activat, la sfarsitul saptamanii trecute, inca doua contracte de finantare europeana, care au ca scop diminuarea discrepantelor dintre mediul rural si cel urban.

In premiera nationala, reprezentantii ZMC au in implementare un proiect pilot de infiintare a unor centre de tineret prin reabilitarea si modernizarea unor cladiri vechi, utilizate doar partial, din mediul rural. Joia trecuta, au fost semnate contractele centrelor de tineret in localitatile Poarta Alba si Mihail Kogalniceanu, dupa ce in Lumina si Corbu deja se afla in implementare astfel de proiecte. Scopul acestor investitii este crearea unui spatiu corespunzator pentru organizarea activitatilor pentru tineri. Noutatea acestui tip de proiect este includerea organizarii unor cursuri de consiliere vocationala si pentru cultura antreprenoriala. "Era normal ca primarii acestor localitati sa se orienteze pentru modernizarea cladirilor centrale. Cea mai mare valoare pe care am alocat-o, in urma proiectarilor, este la Mihail Kogalniceanu, pentru ca aici avem o suprafata mult mai mare decat ofera cladirile din celelalte localitati, care, in plus, necesita interventii majore la structura de rezistenta", a declarat administratorul delegat al ZMC, Ani Merla.

Grupuri tinta

Aproape 5.000 de tineri cu varsta cuprinsa intre 14 si 35 de ani vor dispune de posibilitati multiple pentru a-si petrece timpul liber. Autoritatile locale din cele doua comune confirma ca atat Caminul Cultural din Poarta Alba, cat si Casa de Cultura din Mihail Kogalniceanu aveau nevoie de extinderi si numeroase imbunatatiri. Mai mult decat atat, cele doua cladiri nu erau utilizate la adevaratul lor potential. In conferinta organizata cu ocazia semnarii celor doua contracte de finantare, purtatorul de cuvant al ZMC, Adrian Craciun, a declarat ca proiectul de la Poarta Alba reprezinta un imbold pentru ca tinerii sa participe mai mult la viata sociala a comunitatii. In plus, un alt obiectiv este consilierea tinerilor aflati in cautarea unui loc de munca. "Proiectul de la Poarta Alba se afla intre cele opt centre de tineret pe care ZMC si-a propus sa le realizeze. Nu se mai fac de multa vreme cladiri doar cu o singura destinatie, cum sunt salile de sport. Se opteaza pentru salile multifunctionale pentru ca ofera mai multe tipuri de activitati", a declarat purtatorul de cuvant al ZMC. Atat proiectul de la Poarta Alba cat si cel de la Kogalniceanu vor cuprinde zone administrative, zone de consiliere si educatie si zone pentru activitati multifunctionale.


Articole din editia din data de Noiembrie 2012

 • Sport, cultura si consiliere in noile centre de tineret

  Administratie locala
 • Candidati USL lansati pe ritmuri Saxo-beat

  Administratie locala
 • Tronsonul de autostrada Cernavoda Medgidia inaugurat pe 29 noiembrie de Ponta

  Administratie locala
 • La Mangalia s-a deschis un punct de lucru al Serviciului Pasapoarte

  Administratie locala
 • Tichete sociale pentru nevoiasii din Medgidia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Prim─âria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitat─â. Prim─âria a solicitat finan╚Ťare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucr─âri de ├«mprejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din B─âneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea re╚Ťea de ap─â

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771