Bursele, ajutor si rasplata pentru elevi si liceeni

Noiembrie 2012, Adrian Nicarel

Social

Presedintele Consiliului Judetean Comstanta, Nicusor Constantinescu, a lansat in urma cu cinci ani un program de acordare a unor burse elevilor silitori. Program prin care se doreste stimularea elevilor proveniti din mediul rural. Conditia principala pe care tinerii trebuie sa o indeplineasca pentru a beneficia de aceste burse este sa aiba media generala, in fiecare semestru, mai mare de opt.

Angajatii Consiliului Judetean Constanta (CJC) au distribuit, saptamana trecuta, in 15 localitati, burse prin programul administratiei judetene de stimulare a invatamantului din mediul rural. Indiferent ca provin din familii mai instarite sau cu posibilitati materiale reduse, primii trei elevi din fiecare clasa de gimnaziu si liceu au fost recompensati de CJC pentru rezultatele bune la invatatura.
Intr-o situatie dificila se afla multi dintre copiii care primesc burse din partea CJC. Veniturile reduse ale familiei din care fac parte ii determina sa invete bine pentru ca, prin bursele primite, sa completeze venitul foarte mic al familiei. Pe de alta parte, unii dintre elevi spun ca nu invata neaparat pentru bursele pe care le primesc, ci pentru ca le place si considera ca doar asa pot rasplati efortul parintilor.
Angajatii CJC au ajuns joia trecuta pentru a acorda burse elevilor din localitatile Seimeni, Tortoman, Cuza Voda, Pantelimon, Gradina, Targusor, Mihail Kogalniceanu, Cogealac, Fantanele, Lumina, Techirghiol, Independenta, Dumbraveni, Pestera si Medgidia.

Burse si pentru liceenii constanteni proveniti din mediul rural

Daca saptamana trecuta au primit burse cei mai buni elevi de gimnaziu si liceeni de la unitatile de invatamant din mediul rural sau din orasele mici, saptamana aceasta a venit randul celor de la liceele din municipiul Constanta sa fie recompensati pentru rezultatele obtinute. Angajatii Consiliului Judetean Constanta (CJC) vor ajunge, incepand de luni, in toate liceele constantene pentru a premia elevii care provin din mediul rural si care s-au situat pe primele trei locuri la invatatura.
Potrivit reprezentantilor CJC, bursele se ofera pentru perioada 15 ianuarie - 15 februarie din anul scolar 2011 - 2012.


Articole din editia din data de Noiembrie 2012

 • Sport, cultura si consiliere in noile centre de tineret

  Social
 • Candidati USL lansati pe ritmuri Saxo-beat

  Social
 • Tronsonul de autostrada Cernavoda Medgidia inaugurat pe 29 noiembrie de Ponta

  Social
 • La Mangalia s-a deschis un punct de lucru al Serviciului Pasapoarte

  Social
 • Tichete sociale pentru nevoiasii din Medgidia

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771