Micii producatori, sprijiniti de autoritatile locale

20 Noiembrie 2012, Adrian Nicarel

Administratie locala

Lipsa unui spatiu adecvat de desfacere a marfii a reprezentat, timp de multi ani, un adevarat impediment in calea dezvoltarii micilor producatori din domeniul agricol din Romania.

Pentru a veni in ajutorul lor, Consiliul Judetean Constanta (CJC) a lansat programul "Zece Oboare" care isi propune infiintarea de spatii moderne pentru desfacerea produselor agricole in mediul rural. In cadrul acestuia, duminica, in localitatea constanteana Cobadin a avut loc inaugurarea Oborului Traditional Cobadin. "Astazi inauguram targul de animale vii si hala de produse perisabile din cadrul Oborului Cobadin, investitie realizata de CJC, in parteneriat cu Regia Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta si cu S.C. RAJA S.A. Constanta. Acum, producatorii au parte de spatii adecvate pentru a-si desface marfa, iar cumparatorii au garantia ca produsele alimentare cumparate sau animalele vii sunt certificate sanitar-veterinar si nu se expun unor eventuale imbolnaviri", a declarat primarul comunei Cobadin, Cristian Telehoi.
Prezent la eveniment, candidatul USL pentru Colegiul 3 Camera Deputatilor, Cristina Dumitrache, a declarat ca programul CJC ajuta atat micii producatori, cat si consumatorii. "Sunt producatori care vin chiar si din alte judete pentru a aduce constantenilor produse traditionale, romanesti. Este un real avantaj pentru consumatori, care, in acest fel, gasesc alimente sanatoase, la preturi mai mici decat in marile magazine", a spus deputatul Dumitrache.
Lucrarile au fost efectuate de Sectia de constructii a RAJA, ai carei angajati au reusit performanta, unica in Romania, de a finaliza proiectul cu un an si jumatate inaintea termenului limita. Astfel, daca in autorizatie, la durata constructiilor, era trecuta perioada de "doi ani", angajatii RAJA au predat constructiile dupa doar sase luni, proiectul fiind demarat in mai 2012. "Vom continua sa facem tot ceea ce am promis. Vom extinde acest model de targuri in tot judetul. Mai mult, pentru a veni in sprijinul producatorilor si al constantenilor, vom organiza aceste targuri in asa fel incat in fiecare zi a saptamanii sa fie unul deschis. In acest fel, producatorii vor avea zilnic un loc pentru a aduce marfa, iar consumatorii vor putea sa-si faca cumparaturile in functie de timpul pe care il au la dispozitie", a declarat presedintele CJC, Nicusor Constantinescu, prezent la inaugurare.


Articole din editia din data de 20 Noiembrie 2012

 • Apa, canalizare si asfalt in satele din Lumina

  Administratie locala
 • Noi lucrari de extindere a retelei de apa si canalizare

  Administratie locala
 • Liga a IV a de Fotbal

  Administratie locala
 • Micii producatori, sprijiniti de autoritatile locale

  Administratie locala
 • Plata arieratelor, gura de oxigen pentru primarii din judet

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771