Inaugurarea oborului din General Scarisoreanu

Noiembrie 2012, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Pe data de 17 noiembrie 2012, a avut loc un eveniment foarte important pentru conducerea primariei Amzacea dar si pentru locuitorii acestei localitati si anume, inaugurarea unui targ.

Oborul situat in satul General Scarisoreanu din comuna Amzacea, ce a fost construit in anul 2010, s-a dovedit a fi neincapator pentru fermierii din aceasta zona. Astfel ca, printr-un program al Consiliului Judetean Constanta (CJC), in parteneriat cu administratia locala a comunei Amzacea, targul de la General Scarisoreanu a fost extins cu aproximativ 5.000 de metri patrati. In prezent, oborul cuprinde o hala destinata comercializarii animalelor vii (pasari, oi, porci), dar si una pentru fructe si legume si de asemenea, acest targ europen este prevazut cu un cabinet medical veterinar. Astfel, comerciantii pot vinde carne si branzeturi, toate verificate si sigure consumului. De asemenea, se vor comercializa cereale, haine, zarzavaturi, faina, grau, porumb, etc.
Locuitorii comunei si nu numai sunt foarte incantati de acest grandios proiect, tot mai multi intelegand ca, produsele de la tara sunt mult mai sanatoase decat cele de la oras.
La eveniment au fost prezenti alaturi de edilul sef al localitatii Constantin Radu, consilierii locali, presedintele Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu, deputatul USL Babus Radu, senatorul Moga Nicolae, directorul RAJA Stroe Felix si bineinteles toti locuitorii din Amzacea.
"Targul este deschis in fiecare zi de sambata intre orele 6.00 si 13.00, astfel ca, producatori din toate zonele tarii isi expun produsele spre vanzare. In numar mare vin si vor veni oamenii la targ pentru ca aici gasesc produse ecologice precum carnea de tara si laptele de capra. Comerciantii vor plati o taxa modica in valoare de 5 lei iar cu acesti bani noi vom mentine curatenia si ordinea in acest obor. Daca Consiliul Judetean Constanta nu ne ajuta, in 12 ani nu am fi realizat nimic. Ne-au sprijinit foarte mult, cu diferite proiecte printre care cel cu rechizitele pentru scolari si prescolari si nu numai. Le multumim pentru grija fata de mediul rural", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful autoritatii locale Constantin Radu.


Articole din editia din data de Noiembrie 2012

 • Apa, canalizare si asfalt in satele din Lumina

  Administratie locala
 • Noi lucrari de extindere a retelei de apa si canalizare

  Administratie locala
 • Liga a IV a de Fotbal

  Administratie locala
 • Micii producatori, sprijiniti de autoritatile locale

  Administratie locala
 • Plata arieratelor, gura de oxigen pentru primarii din judet

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Antoneta Prodan, viceprimarul suspendat din Castelu a c├ó╚Ötigat procesul intentat de Prefectul Jude╚Ťului Constan╚Ťa

  Administratie locala
 • ANUN╚Ü COMUNA ALBE╚śTI

  Administratie locala
 • ╚śedin╚Ť─â extraordinar─â de ├«ndat─â a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat ├«n greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intr─â ├«n greva foamei

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771