La Topaalu sarbatoare mare si premii multe pentru copii

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaZiua copilului a fost organizata cu mare fast si la Topalu, primaria sustinand toate actiunile.
Ziua a debutat cu un concurs de atletism pe grupe: clasele I IV si V VII. Un alt concurs oraganizat de administratia locala, tot pe grupe de copii, a fost cel de desene pe asfalt. Temele concursului au fost legate de Ziua Internationala a Copilului, elevii si-au exprimat prin desen talentul creativ.
Sponsorul principal pentru aceste concursuri a fost PSD organizatia Topalu, care a premit castigatorii cu sume de bani: 6 premii I in valoare de 20 ron fiecare, 6 premii II in valoare de 15 ron fiecare, 6 premii III in valoare de 10 ron fiecare si 22 de mentiuni in valoare de 5 ron fiecare.
In aceiasi zi trupa de dans si un cor din localitate s-au facut cunoscuti in tot judetul prin participarea la spectacolul organizat de Radio Constanta. Si pentru aceasta actiune sponsorul a fost PSD organizatia Topalu, care a oferit suma de 200 ron pentru cei 20 de copii.
Evenimentele au continuat in comuna Topalu cu un spectacol sustinut de Teatrul Constantin Tanaserdquo; din Bucuresti. La eveniment vor participa aproximativ 250 de copii insotiti de parinti si cadre didactice. Toti copiii vor primi cadouri, constand in dulciuri oferite de administratia locala.
Pentru a-i face fericiti pe copiii din comuna de ziua lor, Consiliul Local a alocat din buget suma de 2000 de ron.
Aceasta actiune a fost initiata de primarul comunei, Gheorghe Murat care a declarat ca Ziua copilului se organizeaza si se omagiaza in fiecare an, deja pentru noi este o traditie.rdquo;
in alta ordine de idei pe plan local, la initiativa primariei si cu ajutorul Consiliului Judetean Constata, Muzeul de Arta Plastica Dinu si Sevasta Vintila”, care era intr-o stare avansata de degradare, urmeaza sa fie reabilitat.
De retinut este faptul ca Muzeul de Arta Plastica Dinu si Sevasta Vintilardquo; este singurul muzeu din Romania aflat in mediul rural. Acest muzeu cuprinde peste 200 lucrari de pictura, sculptura si grafica, apartinand unor reprezentanti de marca ai artelor plastice romanesti, precum: Nicolae Grigorescu, Theodor Palady, Nicolae Tonitza, Camil Ressu, Jean Alexandru Steriade, Ion Georgescu, Dimitrie Paciurea, Corneliu Medrea, Ion Jalea, Oscar Han.
Speram ca muzeul va fi reabilitat in intregime in aproximtiv 2 luni, dupa care avem intentia de a introduce atat cetatea de la Capidava, muzeul de arheologie si muzeul de arte plastice in reteaua de turism intern si extern.rdquo; a declarat primarul Gheorghe Murat.
Medicul Gheorghe Vintila, fiul lui Dinu si Sevasta Vintila primii invatatori ai comunei, a donat colectia comunei natale in anul 1961.
Pentru respectul deosebit pe care il au fata de medicul Gheorghe Vintila, locuitorii comunei Topaluau construit un bust ca drept recunostiita.

Album foto

 • Articole din editia din data de Iunie 2007

 • Seceta a afectat toate culturile din Garliciu si Saraiu

  Administratie locala
 • Pensiile private, mai mici decat contributia

  Administratie locala
 • Baza sportiva la VULTURU

  Administratie locala
 • 1 iunie sarbatorit cu fast la Horia

  Administratie locala
 • Sedinta de consiliu la Rasova

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771