Sedinta Consiliului Local Targusor

20 Noiembrie 2012, Iulia Fţlfan

Administratie locala

Pe data de 19 noiembrie 2012, seful autoritatii locale Dumitru Dragu i-a convocat in sedinta ordinara la sediul primariei, pe cei 11 consilieri locali in vederea dezbaterii celor mai importante puncte de pe ordinea de zi.

Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte de interes pentru comunitate, proiecte initiate de edilul comunei. Unul dintre acestea a fost proiectul privind alocarea sumei de 12.000 lei din bugetul local al comunei, in vederea asigurarii cladirilor si bunurilor din domeniul public al localitatii Targusor. Astfel ca, sediul primariei, scoala cu clasele I-VIII si gradinita din Targusor, unitatea de invatamant cu clasele I-IV din Mireasa si Caminul Cultural vor fi asigurate impotriva incendiilor, cataclismelor dar si a furtului bunurilor din interiorul acestora.
Un alt proiect important dezbatut in Sedinta de Consiliu a fost alocarea sumei in valoare de 1.500 lei din bugetul primariei, in vederea confectionarii de grilaje pentru biroul de stare civila. Conform edilului sef, este obligatorie asigurarea usii si a geamurilor acestui birou, lucrarea fiind finalizata pana la sfarsitul anului.
De asemenea, s-a aprobat si hotararea prin care se aloca suma de 15.000 lei din bugetul local, pentru acordarea de daruri cu ocazia sarbatorilor de iarna. Astfel ca, beneficiarii acestor cadouri vor fi cei 206 de scolari si prescolari de pe raza comunei Targusor.
Alte proiecte pe ordinea de zi au fost: aprobarea aderarii orasului Predeal in cadrul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara "Apa-Canal" Constanta; alocarea sumei de 7.000 lei din bugetul local pentru achizitionarea de ghirlande pentru ornarea comunei pe perioada sarbatorilor de iarna; aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli rectificat al Consiliului Local al comunei Targusor pe anul 2012; incheierea unui contract de asociere in participatiune cu S.C Edil Agregate S.R.L, pentru o suprafata de teren neproductiv situat in extravilanul localitatii Mireasa, apartinand domeniului privat al comunei Targusor. Pe acest teren, urmeaza sa se construiasca o cariera de piatra, in vederea exploatarii pietrei. Edilul ne-a declarat ca, aceasta investitie o sa creeze noi locuri de munca, o sa aduca la bugetul local al primariei 2% din contravaloarea pietrei ramase si totodata, administratia locala a comunei o sa beneficieze de 1.000 tone de piatra pe an.

Articole din editia din data de 20 Noiembrie 2012

 • Apa, canalizare si asfalt in satele din Lumina

  Administratie locala
 • Noi lucrari de extindere a retelei de apa si canalizare

  Administratie locala
 • Liga a IV a de Fotbal

  Administratie locala
 • Micii producatori, sprijiniti de autoritatile locale

  Administratie locala
 • Plata arieratelor, gura de oxigen pentru primarii din judet

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ╚śedin╚Ťa ordinar─â a lunii octombrie, desf─â╚Öurat─â ├«n municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion ╚Öi baz─â sportiv─â ├«n Tuzla

  Administratie locala
 • Strada ╚ścolii ╚Öi strada Bisericii din localitatea R─âzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamn─â bogat─â ├«n lucr─âri la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarel─â pietonal─â ├«n Pe╚Ötera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771