DOSARUL TRANSFERURILOR: Ioan Becali - 8 ani de INCHISOARE; Victor Becali si Cristi Borcea - cate 7 ani; George Copos - 5 ani; Mihai Stoica - 4 ani de inchisoare; Jean Padureanu, Gica Popescu si Gigi Netoiu - cate 3 ani

Noiembrie 2012, Petric Radu

Actualitate

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat la inchisoare pe oamenii de fotbal implicati in dosarul transferurilor de fotbalisti, deciziile putand fi atacate cu recurs. Mihai Stoica a fost condamnat la 4 ani de inchisoare, Jean Padureanu la 3 ani de inchisoare, Cristi Borcea la 7 ani de inchisoare, George Copos la 5 ani de inchisoare, Victor Becali la 7 ani de inchisoare, Gica Popescu la 3 ani de inchisoare, Gigi Netoiu la 3 ani de inchisoare.

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la patru ani de inchisoare si trei ani interzicere a unor drepturi, pentru inselacuine cu consecinte deosebit de grave in DOSARUL TRANSFERURILOR de fotbalisti.
Presedintele clubului Gloria Bistrita, Jean Padureanu, a fost condamnat la trei ani de inchisoare si trei ani interzicere a unor drepturi, decizie cu suspendare timp de cinci ani. Acesta a declarat ca decizia este extrem de exagerata si a precizat ca in mod sigur va face recurs.
"Este o decizie nedreapta si extrem de exagerata fata de faptele care sunt la dosar. In cazul meu totul a fost clar. Exista propunere pentru transfer si banii care au intrat toti in casieria clubului. Institutiile statului au verificat acest lucru la vremea respectiva si totul a fost in regula. Eu nu vreau sa ma bag sa acuz pe nimeni, dar nu stiu pe ce baza, pe ce inscrisuri s-a luat aceasta hotarare. Probabil asa a gandit aceasta instanta, dar avocatul meu cu siguranta va face recurs", a spus Padureanu.
Fostul actionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat la sapte ani de inchisoare cu executare si sase ani interzicere a unor drepturi.
Fostul impresar Ioan Becali a fost condamnat la opt ani de inchisoare cu executare.
Actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare.
Impresarul Victor Becali a fost condamnat la sapte ani de inchisoare cu executare si interzicerea unor drepturi pentru sapte ani, pentru inselaciune. Acesta a declarat luni ca va respecta decizia Curtii de Apel Bucuresti, care l-a condamnat la sapte ani de inchisoare in Dosarul Transferurilor, si va face recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie la aceasta hotarare.
"Vom discuta cu avocatii sa pregateasca recurs. Ce pot sa spun altceva? Nu stiu daca intr-un rechizitoriu se poate spune ca este foarte probabil ca banii sa fi ajuns la Ioan si Victor Becali. Trebuia sa existe o demonstratie a unui circuit financiar. Poate fi condamnat un om la sapte ani pentru ca este foarte probabil si pentru ca exista un prejudiciu estimat? Prejudiciul nu poate fi estimat, trebuie sa fie cert. Nu am alta posibilitate decat sa respect sentinta si sa urmez caile legale. Nu ni s-a aprobat o expertiza financiar-contabila. Nu stiu de ce. Mergem sa ne dovedim nevinovatia in alta parte. Stiu ca in zece zile trebuie depus recurs, dar mai intai trebuie sa vina motivarea deciziei", a spus Victor Becali la Sport.ro.
Fostul component al echipei nationale de fotbal a Romaniei, Gheorghe Popescu, a fost condamnat la trei ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi timp de doi ani, pentru inselaciune, decizie cu suspendare.
Fostul fotbalist si agent de jucatori Gheorghe Popescu a declarat, luni, la Sport.ro, ca se considera nevinovat fata de acuzatiile aduse in Dosarul Transferurilor si a lasat sa se inteleaga ca singurul lucru pe care il regreta este faptul ca a imbratisat la un moment dat activitatea de impresar.
Intrebat daca are vreun regret cu privire la modul cum a actionat in acest caz, Popescu a raspuns: "Ma consider nevinovat. Atat timp cat ma consider nevinovat... Daca ma intrebati acum sa nu fi facut impresariat, da. Eu imi asum si lucrurile bune si lucrurile mai putin bune pe care le-am facut. Ma refer de-a lungul timpului, in general... Am avut si hotarari inspirate si unele mai puntin inspirate. Important este sa ni le asumam cand sunt greseli, dar cand nu sunt greseli sa incercam sa dovedim ca nu sunt asa. Lucrurile se pot indrepta, sa asteptam decizia finala".
Popescu a precizat ca avocatii sai vor face recurs la decizia Curtii de Apel Bucuresti, care l-a condamnat, luni, la trei ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi timp de doi ani, pentru inselaciune, decizie cu suspendare, in Dosarul Transferurilor.
Fostul actionar al cluburilor Dinamo si Universitatea Craiova, Gigi Netoiu, a fost condamnat la trei ani de inchisoare si doi ani de interzicere a unor drepturi, in Dosarul Transferurilor, decizie cu suspendare pentru o perioada probatorie de cinci ani.
Tribunalul Bucuresti i-a achitat, in 3 aprilie, pe toti cei opt inculpati din dosarul transferurilor de jucatori, respectiv Ioan si Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Cristi Borcea, Gigi Netoiu si Gheorghe Popescu. Decizia a fost contestata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie la Curtea de Apel Bucuresti, care initial trebuia sa dea un verdict la 2 noiembrie, dar a amanat pronuntarea unei sentinte pentru 12 noiembrie.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata, in 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu si Cristian Borcea, in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.
In rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalisti romani efectuate de la cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate, in perioada 1999 2005.
Este vorba despre transferurile jucatorilor Cristian Dulca - realizat in ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucuresti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire - de la clubul Otelul Galati la Pohang Steelers, realizat in martie 1999, Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat in iunie 1999, Ionel Ganea - de la clubul de fotbal Gloria Bistrita la VfB.Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea - de la Dinamo Bucuresti (imprumutat la FC Arges Dacia Pitesti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat in ianuarie 2001, Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sanmartean - din august 2003, de la Gloria Bistrita la Panathinaikos Atena, Florin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid Bucuresti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa - de la Dinamo Bucuresti la Guoan Beijing, in Republica Populara Chineza, realizat in luna iunie 2004 si Adrian Mihalcea - din iulie 2005, de la Dinamo Bucuresti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.


Articole din editia din data de Noiembrie 2012

 • DOSARUL TRANSFERURILOR: Ioan Becali - 8 ani de INCHISOARE; Victor Becali si Cristi Borcea - cate 7 ani; George Copos - 5 ani; Mihai Stoica - 4 ani de inchisoare; Jean Padureanu, Gica Popescu si Gigi Netoiu - cate 3 ani

  Actualitate
 • Reabilitarea termica a Spitalului din Harsova

  Actualitate
 • Liga a IV a de Fotbal

  Actualitate
 • Campionatul Judetean de Fotbal

  Actualitate
 • Kemal Karpat a primit brevetul de cetatean de onoare al Medgidiei

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Subvențiile sunt pentru fermierii corecți! Oricâte subvenții am da, eficiența lor este mai mică din cauza fraudei!

  Actualitate
 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Actualitate
 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771