Reabilitarea termica a Spitalului din Harsova

13 Noiembrie 2012, Iulia Fţlfan

Administratie locala

La ora actuala, autoritatea locala a orasului executa lucrari privind reabilitarea centralei termice a Spitalului Orasenesc Harsova cat si a instalatiei termice din incinta spitalului.

"Unitatea spitaliceasca, care pana de curand era finantata de la bugetul de stat, este finantata acum de la bugetul local. Si sigur ca, fiind constienti de responsabilitatea pe care o avem si de resursele limitate ale bugetului local, ne-am preocupat in primul rand de reabilitarea sistemului de incalzire a spitalului. Cu fonduri proprii dar si cu asigurarea ca vom beneficia si de sprijin din partea Consiliului Judetean Constanta (CJC), am demarat lucrarile de reabilitare, urmand ca in aproximativ doua saptamani sa le finalizam si sa asiguram un stoc de cel putin 20 tone de combustibil. Suma alocata de noi, prin realizarea unui credit este de 100.000 lei si avem asigurarea presedintelui CJC Nicusor Constantinescu ca vom primi suma de 300.000 lei", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, seful autoritatii locale Harsova, Tudor Nadrag.
Spitalul orasenesc deserveste si noua comune invecinate precum si localitatile din Balta Brailei, din zona riverana a judetului Tulcea si a judetului Ialomita (Spitalul Tandarei fiind desfiintat).

Lucrari la un pas de finalizare

In termen de doua saptamani, urmeaza sa fie racordata la sistemul energetic national, turbina eoliana amplasata in curtea Spitalului Orasenesc, cu o putere de 55 kw/ora, ce va asigura curent in mod gratuit unitatii. "Aceasta a fost montata pe proiectul "Casa Verde", avand o valoare de aproximativ 11 miliarde lei vechi si a mai cuprins montarea de panouri solare la spital, gradinita si cresa precum si montarea unei pompe de caldura geotermale la unitatea prescolara si cresa. Se asigura astfel incalzirea celor doua institutii fara sa mai fie necesar sa utilizam combustibil", ne-a comunicat primarul.


Articole din editia din data de 13 Noiembrie 2012

  • DOSARUL TRANSFERURILOR: Ioan Becali - 8 ani de INCHISOARE; Victor Becali si Cristi Borcea - cate 7 ani; George Copos - 5 ani; Mihai Stoica - 4 ani de inchisoare; Jean Padureanu, Gica Popescu si Gigi Netoiu - cate 3 ani

    Administratie locala
  • Reabilitarea termica a Spitalului din Harsova

    Administratie locala
  • Liga a IV a de Fotbal

    Administratie locala
  • Campionatul Judetean de Fotbal

    Administratie locala
  • Kemal Karpat a primit brevetul de cetatean de onoare al Medgidiei

    Administratie locala
  • Articole din aceeasi categorie

  • ╚śedin╚Ťa ordinar─â a lunii octombrie, desf─â╚Öurat─â ├«n municipiul Medgidia

    Administratie locala
  • Amenajare stadion ╚Öi baz─â sportiv─â ├«n Tuzla

    Administratie locala
  • Strada ╚ścolii ╚Öi strada Bisericii din localitatea R─âzoarele vor fi asfalate

    Administratie locala
  • Toamn─â bogat─â ├«n lucr─âri la Cobadin

    Administratie locala
  • Construire pasarel─â pietonal─â ├«n Pe╚Ötera

    Administratie locala
  • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
    Tel / fax: 0241810404
    Mobil: 0722721771