Ghidul final pentru reabilitarea termica a blocurilor de locuinte

Noiembrie 2012, Adrian Nicarel

Fonduri Europene

AM POR a publicat varianta finala a Ghidului Solicitantului pentru apelul de proiecte din cadrul subdomeniului 1.2. Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte. Depunerea cererilor de finantare se poate face incepand cu data de 15 noiembrie 2012.

Implementarea masurilor privind eficienta energetica va trebui sa aiba ca rezultat o reducere de cel putin 40% a consumului de energie pentru incazire si atingerea unui consum minim de energie pentru incalzire in functie de zonele climatice la nivel national.
Beneficiarii eligibili ai schemei de finantare sunt unitatile administrativ-teritoriale (autoritati ale administratiei publice locale) municipii resedinta de judet in calitate de reprezentanti ai asociatiilor de proprietari, precum si cele 6 sectoare ale Municipiului Bucuresti.
Alocarea financiara (FEDR + Buget de stat, reprezentand 60% din valoarea eligibila) pentru domeniul major de interventie 1.2 "Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte" pentru perioada 2007-2013 este de 182,40 milioane euro, fiind repartizata pe cele 8 regiuni de dezvoltare in mod egal.
Alocarea financiara ce revine fiecarei regiuni este de 22,80 milioane euro (FEDR + Buget de stat, reprezentand 60% din valoarea eligibila).
Sunt eligibile urmatoarele categorii de lucrari de reabilitare termica a blocului:
Lucrari de reabilitare termica a anvelopei;
Lucrari de reabilitare a sistemului de incalzire
Sunt vizate in special blocurile de locuinte construite dupa proiecte elaborate in perioada 1950-1990 in care locuiesc categorii sociale vulnerabile si familii cu venituri reduse (peste 50% dintre familiile proprietari din cladire au un venit net lunar pe membru de familie de maxim 500 euro).
(Sursa: MDRT)


Articole din editia din data de Noiembrie 2012

 • DOSARUL TRANSFERURILOR: Ioan Becali - 8 ani de INCHISOARE; Victor Becali si Cristi Borcea - cate 7 ani; George Copos - 5 ani; Mihai Stoica - 4 ani de inchisoare; Jean Padureanu, Gica Popescu si Gigi Netoiu - cate 3 ani

  Fonduri Europene
 • Reabilitarea termica a Spitalului din Harsova

  Fonduri Europene
 • Liga a IV a de Fotbal

  Fonduri Europene
 • Campionatul Judetean de Fotbal

  Fonduri Europene
 • Kemal Karpat a primit brevetul de cetatean de onoare al Medgidiei

  Fonduri Europene
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiectul „Little Energy Super Stars” (“Micii Super Eroi ai Energiei”) implementat de Primăria Lumina

  Fonduri Europene
 • “FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Vodă - transformarea unei comunități marginalizate într-o comunitate prosperă” se apropie de final. Retrospectivă perioada septembrie-decembrie 2020

  Fonduri Europene
 • Încă 9 locuințe din Satu Nou au fost reabilitate

  Fonduri Europene
 • Lucrări de reabilitare a locuințelor din Satu Nou

  Fonduri Europene
 • Bursa locurilor de muncă din Satu Nou a ajuns la cea de-a șaptea sesiune

  Fonduri Europene
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771