Medgidia o scena deschisa spectacolelor, muzicii si dansului, divertismentului

Iunie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala
Medgidia o scena deschisa spectacolelor, muzicii si dansului, divertismentului

Primaria municipiului Medgidia a organizat in perioada 1 3 iunie, cea de a doua editie a Festivalului international pentru copii si tineret Letrsquo;s PLAY together. Au participat grupuri de copii din Rusia, Bulgaria, Republica Moldova si Romania.

Deschiderea oficiala a festivalului a avut loc vineri 1 iunie la ora 10.00 in sala Casei de cultura Lucian Grigorescu. in cuvantul de bun venit, primarul municipiului Medgidia domnul Dumitru Moinescu, a urat copiilor La multi ani de 1 iunie si oaspetilor clipe frumoase in Medgidia.
Copiii sunt cei care ne lumineaza sufletele, ne aduc bucurii si satisfactii, ne inveselesc zilele si ne dau puterea sa intelegem viitorul.
Copiii sunt cei care prin puritatea cuvintelor emanate din minti si suflete sincere, sunt exemple pentru adulti. Citesc deseori cu emotie scrisori, poezii, povestiri ale copiilor din Medgidia, intalnirile cu ei imi umplu sufletul de emotie si dragoste.
Dorintele copiilor nu au limite de aceea ne alaturam parintilor si organizam la Medgidia de 1 iunie, Festivalul international pentru copii Letrsquo;s play together. Este al doilea an cand Primaria Medgidia organizeaza un eveniment care aduce bucurie copiilor din Medgidia dar nu numai. in cele 3 zile de sarbatoare Medgidia este o scena deschisa spectacolelor, muzicii si dansului, divertismentului, veseliei.
Ne bucuram ca Medgidia este locul unde se leaga prietenii intre copiii din alte tari.Muzica, dansul, poezia nu au granite si nu este nevoie sa vorbim aceeasi limba pentru a aprecia gingasia vocilor, balsamul cuvintelor exprimate cu sensibilitate de copii, a spus in mesajul sau primarul Dumitru Moinescu.

Festivalul s-a deschis cu reprezentantii grupului vocal Copilaria din Kazan Rusia alcatuit din copii si tineri cu varste intre 7 si 17 ani, care au interpretat melodii din repertoriul rusesc, tataresc si ale altor nationalitati. Cei peste 400 de copii prezenti in sala au aplaudat cantat si dansat impreuna.
Festivalul a continuat cu Cercul de creatie Ardis din localitatea Cainari - Republica Moldova care a interpretat piesa de teatru Drumulde fier a lui Vasile Alecsandri.
Au mai urcat pe scena, Ioana Lucia Ghivercea din Craiova o micuta balerina de numai 7 ani care a interpretat un dans clasic si un moment din music hall New york, New York; Ferda Memet din Medgidia a interpretat la pian piese din repertoriul lui Beethoven, Dumitru Fedeles din Republica Moldova a interpretat monologul Soldan Viteazul.
Spectacolele in sala Casei de cultura Lucian Grigorescu au tinut pana la ora 16.00 cand a inceput parada costumelor populare la care au participat copii din scolile generale ale Medgidiei. S-au alaturat paradei si invitatii din strainatate .
Tot vineri 1 iunie, de ziua copiilor, Primaria a mai organizat si concursuri cu si pentru copiii din Medgidia, care s-au desfasurat in Parcul 1 Mai. Primar si viceprimar pentru o ora, s-au simtit doi copii din Medgidia care au petrecut timp in compania primarului Dumitru Moinescu si a viceprimarului Mircea Talasman. Ei au aflat cate ceva din programul edililor orasului, au participat la unele intalniri pe care acestia le-au avut cu persoane din interiorul Primariei dar si cu invitatii din strainatate.
Prima zi a festivalului s-a incheiat cu un spectacol folcloric pe care grupurile de dansuri populare din Medgidia l-au prezentat pe scena amplasata in aer liber in Parcul central 1 mai.
Sambata 2 iunie, oaspetii straini au vizitat Constanta, faleza de la Cazino, Arhiepiscopia Tomisului, Acvariul, au facut cumparaturi.

Sambata seara, pe scena au urcat copii din Rusia, Bulgaria, Republica Moldova si Medgidia. S-a dansat, s-au cantat cantece in diverse limbi. De admirat au fost copii din Bulgaria care au interpretat cunoscute cantece din repertoriul romanesc ca Aseara ti-am luat basma si Melancolie.
Duminica 3 iunie, incepand cu ora 11.00, a avut loc festivitatea de premiere a festivalului, care s-a desfasurat in parcul 1 mai. Rand pe rand au urcat pe scena participantii in festival care au interpretat cate o piesa din repertoriul propriu. Domnul primar Dumitru Moinescu a oferit diplome si trofee celor 9 participanti in festival, Lucia Ioana Ghivercea din Craiova, Ferda Memet din Medgidia, Grupul Karnaval din Bulgaria, Grupul Copilaria din Rusia, Grupurile Comoara si Ardis din Republica Moldova, grupul vocal Buna vestire din Republica Moldova si trupele USA si Nameless din Medgidia.
O reproducera a Ganditorului capodopera a culturii Hamangia atestata in a doua jumatate a mileniului 5 I.Ch si descoperita intr-o zona apropiata municipiului Medgidia a reprezentat trofeul festivalului Letrsquo;s Play Together.
Am petrecut trei zile minunate la Medgdia. Am fost bucurosi sa facem cunostinta cu copiii din Romania , Rusia si Republica Moldova. Este adevarat atunci cand se spune ca muzica si dansul nu are granite. in aceste zile am incheiat prietenii, ne-am simtit foarte bine si va multumim ca ne-ati invitat la acest festival. Copiii din Medgidia sunt norocosi ca administratia locala le organizeaza astfel de evenimente, ne-au spus copiii din grupul Karnaval din Rusia.

Este prima noastra iesire in strainatate. A fost o experienta interesanta. Ne-am imprietenit cu copii din celelalte tari si din Medgidia. Ne-a placut totul la acest festival: organizarea, primirea frumoasa.Ne dorim sa mai venim si cu alte ocazii, ne-au declarat copiii din grupul Buna Vestire din Republica Moldova.

Editia a doua a festivalului Letrsquo;s play together s-a incheiat cu un spectacol muzical si de divertisment, oferit de formatiile de tineri din Medgidia.
Duminica dupa amiaza, organizatorii festivalului i-au invitat pe participanti sa viziteze monumentul de la Adamclisi si manastirea Sf. Andrei, importante obiective turistice ale judetului Constanta.
Multumim Sponsorilor : IPCT INSTALATII BUCURESTI
TMUCB Navodari
SC MACROTECH BUSINESS GROUP BUCURESTI
SC PLUS DISCOUNT ROMaNIA
SC VAMIG SRL
SULTAN PRODEXIM Medgidia

Total Pan SRL Medgidia
Fruvimed SA Medgidia

SC Marius Activ SRL Medgidia
Colaboratorilor: Casa de cultura a sindicatelor Lucian Grigorescu
Firmelor de transport : Servcom Adrian, Georgia, Vetcom, Valmi


Album foto

 • Articole din editia din data de Iunie 2007

 • Seceta a afectat toate culturile din Garliciu si Saraiu

  Administratie locala
 • Pensiile private, mai mici decat contributia

  Administratie locala
 • Baza sportiva la VULTURU

  Administratie locala
 • 1 iunie sarbatorit cu fast la Horia

  Administratie locala
 • Sedinta de consiliu la Rasova

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Se asfaltează străzile din comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Rețea de canalizare pentru locuitorii din Ciocîrlia

  Administratie locala
 • Parcul din Cobadin va fi inaugurat de 1 iunie

  Administratie locala
 • 300 de gospodării din Grădina vor fi branșate la rețeaua de canalizare

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771