Ponta: Intalnirea cu Basescu va clarifica inca o data ca sedintele de guvern nu se tin la Cotroceni

Noiembrie 2012, Adrian Nicarel

Politic

Intalnirea de miercuri cu presedintele Basescu va clarifica din nou faptul ca sedintele de guvern nu se organizeaza la Palatul Cotroceni, ca in mandatul fostului prim-ministru Emil Boc, si ca Guvernul raspunde in fata Parlamentului, a declarat premierul Ponta, precizand insa ca va evita o noua criza.

"Eu cred ca va aduce inca o data o clarificare a faptului ca sedintele de guvern nu se tin la Cotroceni, ca pe vremea lui Boc, ci se tin la Palatul Victoria, ca Guvernul are atributiile sale si raspunde in fata Parlamentului, iar un presedinte care isi respecta atributiile constitutionale poate dialoga si avea o relatie foarte normala cu un prim-ministru care isi respecta atributiile constitutionale", a spus Ponta la RTV, intrebat ce crede ca va aduce intalnirea cu seful statului.
Premierul a adaugat ca va face tot ce tine de el pentru a evita o noua criza.
"Ce isi doreste presedintele, asta numai domnia sa poate sti", a conchis Ponta.
Presedintia anunta pentru miercuri, la ora 11.00, consultari ale presedintelui Traian Basescu "cu Guvernul", in conformitate cu articolul 86 din Constitutie, potrivit caruia seful statului poate consulta Guvernul cu privire la "probleme urgente si de importanta deosebita".
"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, va avea miercuri, 7 noiembrie a.c., urmatorul program public: ora 11.00, Palatul Cotroceni, Salonul Ambasadorilor - consultari ale presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, cu Guvernul, in conformitate cu Articolul 86 din Constitutia Romaniei", se arata in anuntul Administratiei prezidentiale.
Articolul 86 din Constitutie prevede ca "presedintele Romaniei poate consulta Guvernul cu privire la probleme urgente si de importanta deosebita".
Administratia prezidentiala a dat publicitatii si un comunicat de presa in care se arata ca presedintele Traian Basescu "a invitat Guvernul Romaniei la consultari" miercuri, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, in conformitate cu prevederile articolului 86 din Constitutie.
Conform sursei citate, temele de consultari, "comunicate Guvernului", sunt:
- acordul stand-by cu FMI si Comisia Europeana - stadiul implementarii masurilor structurale, in perspectiva inceperii noii misiuni comune a institutiilor financiare;
- stadiul indeplinirii obligatiilor asumate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare;
- reluarea platilor in cadrul Programelor Operationale aflate in proces de suspendare: masurile avute in vedere de Guvern pentru remedierea deficientelor constatate de Comisia Europeana in sistemele de management si control ale Programului Operational Regional - Regio, Programului Operational Sectorial Transport si Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, precum si in ceea ce priveste Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane si Programul Operational Asistenta Tehnica;
- bugetul national pe anul 2013 - prioritizarea cheltuielilor bugetare astfel incat sa se asigure sustenabilitate si crestere economica;
- pozitia Guvernului in cadrul negocierilor privind viitorul Cadru Financiar Multianual al Uniunii Europene (2014 - 2020) si corelarea acestuia cu strategia fiscal-bugetara deja aprobata.
Premierul Victor Ponta va participa singur la intalnirea cu presedintele Traian Basescu, programata pentru miercuri la Palatul Cotroceni, au declarat surse oficiale.
La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat ca va merge singur la intalnirea cu seful statului.
"Eu singur", a spus Ponta.


Articole din editia din data de Noiembrie 2012

 • S-a stabilit pretul gigacaloriei in Mangalia

  Politic
 • Sedinta Consiliului Local pe luna octombrie

  Politic
 • Conditii mai bune pentru elevii din Mircea Voda

  Politic
 • Diplome pentru voluntarii din Medgidia

  Politic
 • Lucrarile la Liceul "Regele Carol I" din Ostrov, pe ultima suta de metri

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Viceprimarul din Castelu, Antoneta Prodan, consideră revocarea sa din funcție un exces de putere

  Politic
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771