O noua fata pentru zona peninsulara

Octombrie 2012, Adrian Nicarel

Actualitate

Edilul sef al Constantei, Radu Mazare, a deschis, pe data de 26 octombrie 2012, lucrarile de reabilitare cu fonduri comunitare a falezei Cazinoului din Constanta.

Primul dintre proiectele menite sa redimensioneze din punct de vedere turistic zona peninsulara se refera la reabilitarea falezei Cazinoului din Constanta, ale carei lucrari se vor incheia in doi ani de zile. Astfel ca, promenada va avea o cu totul alta fata dupa ce va fi refacuta, iar pavimentul actual, inlocuit cu unul din granit. Pana acolo, constructorul va trebui sa se ocupe foarte serios de ceea ce inseamna structura de rezistenta a falezei, care are nevoie de consolidare. Totodata, lucrarile de reabilitare vor fi efectuate in etape care presupun inchiderea temporara a unor portiuni ale falezei. Cum in partea de structura problema este lamurita, trecem la partea exterioara. Aici, intreg pavimentul, adica atat aleea de promenada cat si celelalte alei care vor face legatura dintre faleza si zona peninsulara, va fi refacut cu piatra naturala. Farul Genovez va fi incadrat de aceste alei care vor face legatura intre acest obiectiv si statuia lui Mihai Eminescu. Toate caile de acces spre faleza vor fi refacute. In ceea ce priveste mobilierul urban, acesta va fi inlocuit. Bancile, stalpii de iluminat, pavilioanele, chioscurile vor fi piese unicat in stil Art Nouveau. Pe toata lungimea falezei vor fi montate camere de supraveghere, iar la cele doua intrari, in zona Amiralitatii si in zona Vraja Marii, vor fi montate doua cabine pentru agentii de paza care vor patrula permanent pe faleza. In ceea ce priveste zona verde, aceasta va fi complet refacuta.
Proiectul are o valoare de 4 milioane de euro, si ar trebui finalizat in toamna anului 2014, insa, potrivit declaratiilor constructorului, reabilitarea falezei va fi gata cu sase luni mai devreme.
Radu Mazare spune ca toate aceste proiecte au fost deblocate odata cu plecarea de la Ministerul Turismului a Elenei Udrea.

Reabilitarea Cazinoului

In scurt timp, Cazinoul din Constanta va reveni in administrarea Consiliului Local Constanta. Asta dupa ce Guvernul nu a inceput reabilitarea cladirii de patrimoniu intr-un an, asa cum era prevazut in Hotararea de Consiliu adoptata in momentul in care a fost transferat la Ministerul Dezvoltarii.
"Cazinoul va reveni Constantei. Am alocat sumele necesare pentru a face o minima conservare. O sa demaram procedura de vanzare prin licitatie internationala a Cazinoului. Aici sunt doua aspecte majore. In primul rand, toate investitiile pe care noi le facem in zona peninsulara vor creste valoarea acestui obiectiv atat ca valoare de vanzare cat si ulterior ca dorinta de investitie. In al doilea rand, sunt in studiu, asa cum v-am mai precizat, de a face o zona fiscala speciala pentru cazinouri in zona Constanta, Mamaia si Sulina. Am avut aceasta discutie cu premierul, care mi-a lasat libertatea sa studiez aceasta zona fiscala speciala pentru cazinouri, cu o singura mentiune, sa nu intru in contradictie cu reglementarile europene. Asta inseamna ca daca in tara sunt taxe de 100 de lei pentru cazinouri, aici probabil vor fi de 5 lei sau de 10 lei. Sunt doua mari piete pe care vrem sa le accesam: Rusia si Turcia. Acum vreo doua zile am avut o delegatie de americani, care a venit sa-si exprime intentia de a cumpara Cazinoul. Asta ar insemna ca acest obiectiv valoros al nostru, al Constantei, nu numai ca in momentul vanzarii va aduce niste bani la buget local, dar va si functiona ca un Cazino", a declarat primarul Constantei, Radu Mazare.


Album foto

 • Articole din editia din data de Octombrie 2012

 • Prima gradinita cu program prelungit, in amenajare

  Actualitate
 • Inregistrarea candidaturilor USL Constanta Vicepresedintele PSD Constanta, Nicusor Constantinescu: "Nu promitem ceea ce nu putem face"

  Actualitate
 • Sarbatoare de Sfantul Dumitru

  Actualitate
 • Guvernul ia in calcul sa nu poata recupera de la beneficiari toti banii folositi ilegal in POSDRU. Fondurile lipsa vor fi acoperite de la bugetul de stat

  Actualitate
 • Ziua Armatei la Medgidia

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Subvențiile sunt pentru fermierii corecți! Oricâte subvenții am da, eficiența lor este mai mică din cauza fraudei!

  Actualitate
 • Șoc la Siliștea! 15 persoane au viză de flotant la adresa candidatului PNL la funcția de primar

  Actualitate
 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771