"Impreuna pentru normalitate intr-un spital de la malul marii"

Octombrie 2012, Iulia Fţlfan

Social

Spitalul de Ortopedie, Traumatologie si Recuperare Medicala Eforie Sud, a obtinut finantare de la Grupul Rompetrol pentru implementarea proiectului "Impreuna pentru normalitate intr-un spital de la malul marii".

Proiectul isi propune imbunatatirea actului medical din cadrul Spitalului de Ortopedie, Traumatologie si Recuperare Medicala Eforie Sud prin achizitionarea unui coagulometru, instrument modern de explorare a functiilor coagularii (hemostazei), ce efectueaza analize importante pentru diagnosticarea afectiunilor reumatismale si necesar monitorizarii terapiei cu anticoagulante, pe de o parte, precum si sporirea confortului termic al pacientilor si apartinatorilor acestora precum si a angajatilor unitatii. Acest lucru se va realiza prin inlocuirea usilor (interioara si exterioara) a sectiei de ortopedie - traumatologie etaj (2 bucati) si a ferestrelor sectiei ortopedie - traumatologie etaj si parter (31 bucati, S= 131,17 mp).
Beneficiari directi sunt peste 9.000 de persoane/an, pacienti cu afectiuni ce se interneaza si opereaza in cadrul unitatii sanitare, (proveniti atat din mediu rural cat si urban, deservind ca teritoriu, atat bolnavii din Constanta cat si din judetele Tulcea, Calarasi, Ialomita si turistii veniti pe litoral), precum si cadrele medicale si personalul auxiliar al spitalului carora li se ofera conditii mai bune pentru desfasurarea activitatilor de serviciu; beneficiari indirecti sunt locuitorii orasului Eforie Sud, municipiului Constanta, judetului Constanta si chiar ai tarii daca tinem cont de renumele pe care aceasta unitate il are la nivel national.
In urma implementarii proiectului, va creste calitatea si eficienta actului medical si, totodata, va fi sporit confortul pacientilor, apartinatorilor acestora si al angajatilor. Cresterea calitatii actului medical se va realiza prin dotarea cu aparatura moderna prin achizitionarea coagulometrului si totodata, vor scade riscurile de aparitie a infectiilor nosocomiale prin inlocuirea geamurilor si a usilor.
Cresterea gradului de confort al pacientilor, apartinatorilor acestora si al cadrelor medicale se va realiza prin inlocuirea ferestrelor si a usilor vechi cu tamplarie termopan din holul de acces, saloanelor si al salilor de tratament. Nu in ultimul rand, inlocuirea ferestrelor si a usilor vechi vor conduce la o reducere a cheltuielilor cu incalzirea.


Album foto

 • Articole din editia din data de Octombrie 2012

 • Prima gradinita cu program prelungit, in amenajare

  Social
 • Inregistrarea candidaturilor USL Constanta Vicepresedintele PSD Constanta, Nicusor Constantinescu: "Nu promitem ceea ce nu putem face"

  Social
 • Sarbatoare de Sfantul Dumitru

  Social
 • Guvernul ia in calcul sa nu poata recupera de la beneficiari toti banii folositi ilegal in POSDRU. Fondurile lipsa vor fi acoperite de la bugetul de stat

  Social
 • Ziua Armatei la Medgidia

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Prim─âria municipiului Medgidia marcheaz─â Ziua Universal─â a Iei Rom├óne╚Öti

  Social
 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Sili╚Ötea au primit semin╚Ťe ╚Öi r─âsaduri pentru ├«nfiin╚Ťarea gr─âdinilor

  Social
 • Ziua Interna┼úional─â a Familiei marcat─â la Cump─âna

  Social
 • Sprijin pentru locuitorii din comuna Dobromir, cu ocazia S─ârb─âtorilor Pascale

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771