"Calificare pentru Turismul Romanesc"

Octombrie 2012, Marian Carson

Administratie locala

Primaria orasului Eforie in calitate de Promotor al proiectului si Consulting Teleinco Mural S.R.L. in calitate de Partener transnational, a demarat incepand din data de 8 octombrie 2012, cursurile pentru cele trei specializari in domeniul turistic respectiv barman - ospatar, receptioner si bucatar.

Cursurile care se organizeaza in cadrulproiectului "Calificare pentru Turismul Romanesc", se realizeaza printr-un proiect Finantat din Fondul Social European "Investeste in oameni"! Obiectivul general al proiectului este reprezentat de atragerea si mentinerea unei rate cat mai mari de ocupare prin imbunatatirea capacitatii de ocupare a persoanelor aflate in somaj.
Proiectul isi propune cresterea nivelului de angajabilitate pentru 112 persoane in somaj din regiunea Sud-Est prin integrarea acestora intr-un curs de formare profesionala certificata si vizeaza integrarea a 112 persoane intr-un curs de formare profesionala de calificare de nivel 2 pentru ocupatiile de receptioner, bucatar si barman ospatar. Prin activitatea de formare, grupul tinta dobandeste competente pentru care exista cerere pe piata fortei de munca din regiune, creste nivelul de angajabilitate pentru grupul tinta si, nu in ultimul rand, contribuie in mod direct la insertia profesionala a membrilor grupului tinta.
Proiectul constituie si o masura activa de implementare a strategiei Europa 2020 deoarece prin intermediul activitatilor sale contribuie la atingerea tintei de ocupare de 75% pentru femeile si barbatii cu varste cuprinse intre 20 si 64 de ani. Activitatea de formare profesionala de tip calificare realizata in cadrul prezentului proiect contribuie in mod direct la realizarea acestui obiectiv.
"In primul rand, cetatenii din Eforie mi-au semnalat faptul ca nu au diplomele care sa le ateste meseriile pe care le pratica in domeniul turismului. Desi sunt oameni care fac aceleasi meserii de zeci de ani, multi nu au diplomele care sa ateste aceste meserii. Prin urmare, este foarte greu sa isi schimbe locurile de munca sau sa isi gaseasca un loc de munca stabil. In al doilea rand, foarte multe unitati turistice din Eforie aduc personal din alte judete si nu ofera o sansa pentru cetatenii din orasul nostru. Aceasta este o problema foarte serioasa. In Eforie exista multi oameni care vor sa munceasca, dar care nu isi pot gasi un loc de munca in oras. In calitate de primar nu pot tolera o astfel de situatie. Cu tot respectul pentru cei care vin la munca in Eforie, vreau ca in primul rand cetatenii din orasul nostru sa aiba un loc de munca. Pornind de la aceste solicitari ale cetatenilor, am gandit si am depus proiectul "Calificare pentru turismul romanesc", pe care il implemntam in acest moment. Este un proiect de peste 20 de miliarde de lei, cofinantat din fonduri europene, iar contributia administratiei din Eforie este minima", a declarat primarul orasului Eforie, Ion Ovidiu Brailoiu.
Prin acest proiect, somerii din Eforie vor obtine o diploma recunoscuta international si vor putea invata o meserie. Pentru aceasta beneficiarii vor primi si o indemnizatie in valoare de 1000 de lei.
Valoarea proiectului este de 2.112.045 Lei.


Articole din editia din data de Octombrie 2012

 • Chitoiu: avem 57 companii de stat capusate. modelul insolventei hidroelectrica, exemplu pentru toate

  Administratie locala
 • Discutii pe tema prevenirii consumului de etnobotanice, la Mangalia

  Administratie locala
 • "Calificare pentru Turismul Romanesc"

  Administratie locala
 • De vorba cu personalitati culturale dobrogene

  Administratie locala
 • Banca Mondiala finanteaza scoala din Cotu Vaii

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea rețea de apă

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771