Administrație locală

Parc eolian la Albesti

Beneficiile construirii parcului incep sa se resimta la Albesti, cu banii primiti de la investitori, Gheorghe Moldovan reusind sa repare o strada, sa reabiliteze o scoala si sa continue lucrarile de la biserica din comuna.

Turbinele eoliene ce vor fi montate se ridica la un numar de 15, acestea inregistrand o capacitate de 3 mw fiecare. Astfel ca, lucrarile vor fi demarate in primavara lui 2013.
Energia emisa de acestea este una nepoluanta, care va conduce la scaderea costurilor si la asigurarea unor mai bune conditii de trai. Un lucru benefic este acela ca, amenajarea parcului eolian va duce la crearea a numeroase locuri de munca si va satisface interesul comunitatii prin producerea energiei nepoluante.
„Cu o o parte din banii primiti pe avizele date investitorilor din domeniul eolian, am repararat strada Ion Mecu de 800 de metri din Albesti care, atunci cand ploua se si inunda. Cu 800 milioane lei vechi am pietruit-o si am realizat podete pentru preluarea apelor pluviale. De asemenea, aceeasi suma de 800 milioane lei vechi a fost alocata pentru schimbarea usilor, a geamurilor, pentru mutarea grupurilor sanitare din curtea scolii in incinta unitatii de invatamant din comuna, zugraveli, etc. O alta lucrare pentru care am alocat suma de 500 milioane lei vechi, vizeaza continuarea lucrarilor la lacasul de cult ce poarta hramul „Sfintilor Imparati Constantin si Elena” din Albesti, obiectiv inceput in urma cu trei ani. Pot spune ca, realizarea acestui parc eolian va aduce bani la bugetul local prin impozitele si taxele platite de investitori, lucru ce o sa ne permita sa derulam noi lucrari in comuna noastra”, a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, edilul sef Gheorghe Moldovan.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*