Anul 2013 aduce o scoala noua pentru elevii din Amzacea

23 Octombrie 2012, Iulia Flfan

Administratie locala

Conform declaratiilor sefului autoritatii locale Constantin Radu, aproximativ 60% din lucrarile la unitatea scolara cu clasele I-VIII sunt finalizate.

Dupa o perioada lunga de asteptare, administratia locala din comuna Amzacea a obtinut o finantare guvernamentala importanta, ce vizeaza constructia unei scoli noi cu un numar de cinci clase, ultramoderna, la standarde europene pentru cei aproximativ 200 de elevi.
Lucrarile la unitatea scolara construita in regim P+1E, au fost demarate la sfarsitul lunii noiembrie 2011, iar in prezent muncitorii lucreaza intens la finalizarea acesteia. "Scolarii ce vor calca pragul acestei scoli, se vor mandri cu o institutie construita la standarde europene, lucrarile realizandu-se cu cea mai mare seriozitate. Copiii din clasele I-VIII din Amzacea merita din plin aceasta unitate scolara, mai cu seama ca, actualul imobil in care functioneaza scoala generala are peste 100 de ani vechime. Am inceput constructia acesteia cu bani de la Guvern si de la Uniunea Europeana. Odata cu implementarea actualei Legi a Educatiei, numarul copiilor de la sate se reduce si astfel creste efectivul de elevi din comuna. Si pentru ca legea ne solicita sa-i aducem pe copiii din sate la comuna, am decis constructia scolii", a declarat pentru ziarul Graiul Dobrogei, edilul sef Constantin Radu.
Dupa terminarea lucrarilor la cladirea scolii, se va incepe constructia unei sali in care se va amenaja un cabinet de informatica, de acesta beneficiind toti elevii claselor I-VIII din cadrul scolii generale Amzacea. Aparatura necesara exista, fiind obtinuta printr-un program guvernamental, dar nu exista o sala corespunzatoare. Astfel, elevii vor putea studia in conditii optime.
"Sper ca pana la 1 ianuarie 2013, noua unitate de invatamant sa fie gata pentru ca, elevii sa-si poata desfasura activitatea de zi cu zi in cele mai bune conditii," a incheiat edilul.


Articole din editia din data de 23 Octombrie 2012

 • Chitoiu: avem 57 companii de stat capusate. modelul insolventei hidroelectrica, exemplu pentru toate

  Administratie locala
 • Discutii pe tema prevenirii consumului de etnobotanice, la Mangalia

  Administratie locala
 • "Calificare pentru Turismul Romanesc"

  Administratie locala
 • De vorba cu personalitati culturale dobrogene

  Administratie locala
 • Banca Mondiala finanteaza scoala din Cotu Vaii

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Obiective îndrăznețe în comuna Tîrgușor

  Administratie locala
 • Lucrări de pietruire a drumurilor din Comana

  Administratie locala
 • Modernizarea infrastructurii rutiere, prioritatea autorităților locale din Cobadin

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea dispensarului din Negru Vodă

  Administratie locala
 • Fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea comunei Saraiu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771