Buget portocaliu, atacat de promotori. Anul PDL se termina la 1 noiembrie

Octombrie 2012, Ionel Nae

Politic

BUGET NEREALIST SAU FALS? Dupa ce ani la rand au nenorocit si ingropat de vie populatia Romaniei pentru a "da bine" in fata oficialilor europeni si pentru a-si umfla buzunarele fara fund, acum, cand Guvernul care le-a luat locul depune toate eforturile pentru a mai salva ceva din tara asta, pedelistii isi dau cu parerea, se dau specialisti si ofera solutii. Solutii pe care ei nu au stiut si nici nu au catadicsit sa le puna in aplicare, dar... le au si le ofera altora. Pedelistii si-au dat din nou cu stangul in dreptul, ieri, marul discordiei fiind bugetul pe 2013 si ce a mai ramas din acest an. Da!!! Ce a mai ramas din 2012, pentru ca potrivit premierului Victor Ponta, bugetul pentru 2012, in opinia portocaliilor, nu are decat 10 luni. Acele 10 luni care ii interesau pe ei pentru ca, cel mai probabil, erau constienti ca nu mai apuca sa ajunga din nou la guvernare. "Daca ramaneam cu bugetul aprobat de Guvernul Boc, Romania se inchidea la 1 noiembrie", a declarat Ponta. El a explicat ca a descoperit pe parcurs toate acele fonduri pe care fostul Guvern nu le-a prevazut. "Exista doua explicatii pentru aceasta: ori fostul Guvern a alcatuit un buget nerealist, ca sa nu spun fals, ca sa arate institutiilor internationale ca: iata, am adoptat bugetul si e bine, ori s-au gandit ca nu vor mai fi ei la guvernare si atunci va veni altcineva care va rezolva situatia", a mai spus Ponta. El a explicat astfel ca fosta administratie a aprobat un buget din care lipseste finantarea aferenta ultimelor 45 de zile din 2012, in conditiile in care cererile de alocari insumeaza 3,5 miliarde lei, reprezentand necesarul minim pana la sfarsitul anului. Din totalul acestei sume, 200 milioane lei trebuie alocate primariilor pentru indemnizatiile destinate insotitorilor persoanelor cu dizabilitati.

MAI MULTA "MUNITIE" Evident ca dupa declaratiile premierului, "caprele raioase" au ridicat din nou coada si au suflat spre populatie duhoarea minciunii care voia sa denote ca nu le miroase gura a ceapa. Poetic vorbind. Multi pedelisti, in principal cei care se aflau cu "musca pe caciula" au acuzat Guvernul Ponta de incompetenta, i-au cerut demisia si au vorbit despre cat de frumos si curat era bugetul atunci cand au plecat de la guvernare. Sigur ca era curat... Nu avusese timp nici praful sa se aseze in "cuferele" Guvernului pentru ca au ras totul inainte de a pleca. Dupa ce au facut o prezentare a "excelentei" guvernari pedeliste, portocaliii au vorbit chiar despre o motiune simpla pe care PDL intentioneaza sa o depuna pe tema bugetului pe 2013. Motiune care cica fusese depusa deja in urma cu o saptamana, dar care a fost retrasa. Daca trecem peste faptul ca nu prea avea ce sa caute o motiune pe buget inainte ca proiectul sa fie depus in Parlament, ne ramane "adevaratul" motiv al motiunii: "depunerea bugetului pe 2013 in Parlament pana la 1 noiembrie". Mai are rost sa amintim ca Guvernul Boc a intarziat pana in februarie 2011 depunerea bugetului pentru anul 2011? Finantistul sef al PDL Gheorghe Ialomitianu a fost cel care a iesit cu declaratiile fantasmagorice. Nici Elena Udrea nu a avut inspiratia de a face liniste, iesind cu alte afirmatii in care PDL era prezentat ca "cel mai frumos" partid. Cel mai probabil, acelasi PDL va pleca cu coada intre picioare din Parlament si dupa dezbaterile pe aceasta motiune, la fel cum a facut si in cazul motiunii pe Educatie. Portocaliii nu realizeaza, probabil, ca toate atacurile la adresa Guvernului Ponta nu fac altceva decat sa-i dea "munitie" actualului Executiv pentru a arata cat de prost a guvernat PDL-ul.
SOLUTII EXISTA Trecand peste gargara inutila a pedelistilor, premierul Victor Ponta a declarat ca "sunt bani pentru pensii, salarii, indemnizatii si pentru functionarea institutiilor statului, pana la sfarsitul anului, fondurile necesare in acest sens urmand sa fie realocate din alte parti". El a explicat ca Ministerul Finantelor va acoperi o parte dintre aceste solicitari, in principal pentru agricultura prin subventii si ajutoare, prin realocari de fonduri, incasari suplimentare si sumele obtinute din vanzarea licentelor 4G.
Material preluat de pe situl www.telegrafonline.ro


Articole din editia din data de Octombrie 2012

 • Campusul Social "Henri Coanda" . Alte 7 blocuri date in folosinta

  Politic
 • Directiile pentru Agricultura, deschise si in week-end

  Politic
 • Prima editie a Zilelor Comunei Saraiu

  Politic
 • Buget portocaliu, atacat de promotori. Anul PDL se termina la 1 noiembrie

  Politic
 • Criza de mancare romaneasca, provocata de seceta. Intram in iarna fara fructe si legume

  Politic
 • Articole din aceeasi categorie

 • Viceprimarul din Castelu, Antoneta Prodan, consideră revocarea sa din funcție un exces de putere

  Politic
 • Scrisoarea deschisă a primarului Valentin Vrabie către locuitorii municipiului

  Politic
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Politic
 • Alegeri partiale in comuna Nicolae Balcescu

  Politic
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Politic
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771