Marcela Scripcaru a castigat Trofeul "Dan Spataru"

Octombrie 2012, Adrian Nicarel

Cultura

Duminica seara s-a incheiat inca o editie a Festivalului International de Muzica Usoara Romaneasca "Dan Spataru". Festivalul a ajuns anul acesta la cea de-a VII-a editie, si a fost organizat de Consiliul Local Medgidia, Primaria Muncipiului Medgidia si A.N.C.C.S.R. prin Casa de Cultura a Sindicatelor "Lucian Grigorescu", fiind un proiect cultural finantat de Ministerul Culturii si Patrimoniului National.

Dupa doua seri de concurs in care s-au intrecut 20 de concurenti din Romania, Republica Moldova, Italia si Rusia, juriul a deliberat castigatorii. In seara Galei Laureatilor, pe langa trofeu si cele trei premii, au fost inmanate mai multe premii speciale, deorece organizatorii au considerat ca toti concurentii au voci bune si trebuie rasplatite. Trofeul "Dan Spataru" a fost inmanat de doamna Sida Spataru si edilul Marian Iordache concurentei Marcela Scripcaru, care a interpretat melodiile "Lie ciocarlie" si "Pe drumul meu". Premiul I i-a revenit concurentului italian Amatto Scarpelino, cu melodia "L uomo senza eta", premiul II i-a fost decernat de doamna viceprimar Luminita Vladescu lui Andrei Ciobanu cu melodia "Tarancuta, tarancuta" iar premiul III, inmanat de reprezentantul sponsorului oficial - Lafarge Ciment a ajuns la Rodica Tudor, care a interpretat in seara galei melodia "Noapte calda".
In cadrul celei de-a VII-a editii a Festivalului s-au mai acordat urmatoarele premii: Premiul Actualitatea Muzicala, inmanat de Andrei Kerestely lui Danielle Ruggieri, care a interpretat melodia lui Dan Spataru "Strengarul", premiul Radio Romania, inmanat de Titus Andrei Oxanei Budeanu din Chisinau, cu melodia "Pedepseste-ma, dar nu pleca", premiul din partea cetateanului de onoare Elena Francu, inmanat de un membru al juriului consiler Daniela Daniel lui Selatin Keazim "Nu m-am gandit la despartire". Consulatul Republicii Turcia la Constanta a oferit, prin intermediul doamnei consul Fsun Aramaz un premiu Alessiei Fabiano din Italia. Membra a juriului, doamna Mirela Fugaru a oferit premiul "Cornel Fugaru" Francescai Ilie, cu melodia "Da-mi din nou curajul de-a trai". Si in acest an, Arhiepiscopia Tomisului a fost alaturi de festivalul de la Medgidia, IPS Teodosie decernand de aceasta data doua premii, pentru Vicktoria Polinskaya si Selatin Keazim. Artistei din Italia, Neyla, i-a fost oferit premiul Asociatiei Nationale a Caselor de Cultura ale Sidicatelor Romania, premiu inmanat de directorul Casei de Cultura a Sindicatelor "Lucian Grigorescu", Tiberiu Rusu. Domnul deputat Mihai Lupu a oferit premiul organizatorilor, concurentei Andreea Ilie. De asemenea, a fost oferit si premiul Consiliului Judetean Constanta lui Evdochin Baxanean din Republica Moldova.
Cea de-a VII-a editie a Festivalului International de Muzica Usoara Romaneasca " Dan Spataru" a fost incheiata de solistele Andra si Nico, care au oferit publicului melodii ritmate si dansante.

Bustul lui Dan Spataru, inaugurat la Medgidia

In prima zi a Festivalului International de Muzica Usoara Romaneasca, la Medgidia a avut loc un eveniment deosebit pentru municipalitate. Vineri, in Piateta Decebal, a avut loc inaugurarea bustului artistului Dan Spataru. Statuia cu bustul este realizat din fibra de sticla si a fost sculptat de Emre nal. La eveniment au fost prezenti cetateni ai orasului care l-au cunoscut si il indragesc pe artist, familia acestuia, reprezentati ai administratiei locale, ai institutiilor publice, cadre didactice, elevi si consilieri locali. Bustul a fost dezvelit de sotia reputatului cantaret - doamna Sida Spataru si de primarul Marian Iordache. "Este o zi deosebita astazi la Medgidia, pentru ca avem onoarea de a avea in centrul orasului statuia cu bustul mult-indragitului Dan Spataru, artistul care a dus numele Medgidiei departe, si care ne face sa ne simtim mandri ori de cate ori ii ascultam melodiile. Astazi incepe si Festivalul de muzica usoara care ii poarta numele, festival ce an de an, aduce la Medgidia unele dintre cele mai bune voci din tara si face ca orasul nostru sa devina, in zilele concursului, un important punct cultural-artistic", au fost cuvinetele edilului dupa inaugurarea bustului. Un scurt discurs a tinut si doamna Sida Spataru, care a multumit tuturor celor care ii sunt alaturi si fac ca numele artistului sa ramana viu. "In urma cu trei zile a fost ziua de nastere a sotului meu, si sunt convinsa ca acum ne vede si se bucura de cadoul oferit, de prietenia si dragostea pe care cei ce va aflati aici i-o purtati. Eu, impreuna cu fiica si nepoata mea va multumim pentru aceste eforturi depuse", a spus, incarcata de sensibilitate si de emotie doamna Sida Spataru. Evenimentul s-a incheiat pe ritmurile melodiilor lui Dan Spataru, interpretate de fanfara municipala care ii poarta numele.


Album foto

 • Articole din editia din data de Octombrie 2012

 • Marcela Scripcaru a castigat Trofeul "Dan Spataru"

  Cultura
 • Lucrarile la gradinita din Razoare, sistate din lipsa de fonduri

  Cultura
 • "Ziua Recoltei" la Aliman

  Cultura
 • Proiecte continuate cu greu in comuna Adamclisi

  Cultura
 • Inlocuirea pietrei cubice de pe strada principala din orasul Baneasa

  Cultura
 • Articole din aceeasi categorie

 • Tradiția Festivalului de Lupte și Reconstituiri Istorice - DAPYX a continuat și în acest an cu mare succes - ”La Medgidia, eroii nu mor niciodată!”

  Cultura
 • Vernisajul Taberei de Pictură „Lucian Grigorescu”, veselie și culoare transpusă pe pânză

  Cultura
 • Cea de-a IX-a ediție a Festivalului „Tinere Speranțe” s-a încheiat cu succes la Medgidia

  Cultura
 • „Cartea de aur a eroilor din localitățile Siliștea și Țepeș Vodă”, lansată de Ziua Eroilor

  Cultura
 • Zilele comunei Vulturu, eveniment ajuns la a XVI a ediție

  Cultura
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771