Abuzurile si ilegalitatile continua la AJF Constanta

Octombrie 2012, Adrian Nicarel

Sport

Ca protest fata de conducerea AJF Constanta, Steaua Sperantei Silistea se retrage din Liga a IV a

Ca forma de protest, conducerea Asociatiei Sportive Steaua Sperantei Silistea, a hotarat, in urma comportamentului ostil al conducerii AJF Constanta fata de echipa, jucatori si manager, sa retraga echipele de seniori si juniori, din campionatul Ligii a IV-a de fotbal.
"De asemenea, am hotarat sa pastram echipa inscrisa in Campionatul Judetean de Fotbal, respectiv Liga a V-a, deoarece am facut investitii foarte mari la baza sportiva si este pacat ca spectatorii si jucatorii sa nu beneficieze de un spectacol fotbalistic in comuna. Insa vom ramane consecventi in ceea ce priveste corectitudinea si respectarea regulamentelor, dar nu vom ramane indiferenti vis-Ó-vis de activitatea Asociatiei Judetene de Fotbal.", a declarat Mihai Soare, primarul comunei Silistea.
Este deja ridicol si hilar ceea ce se intampla la AJF Constanta, dar disperarea acestora de a incerca cu orice pret sa arunce cu noroi in managerul si echipa Steaua Sperantei Silistea, este de inteles, avand in vedere ca pe data de 17.10.2012, se va emite hotararea din dosarul 42 al Comisiei de Disciplina a FRF, prin care Vasile Mihu si Guteanu Stere vor fi suspendati pe buna dreptate 2 ani din activitatea fotbalistica si amendati cu 15.000 lei fiecare, acestia fiind incadrati conform articolului 59.1,2,3 din Regulamentul Disciplinar, ce se refera la Fals si uz de fals.
Este regretabil ca persoane cu nume marcante din fotbalul constantean, cum ar fi Dolea Constantin, Saracin Dumitru, Tudor Stancu, Parvu Gheorghe, Arginteanu Alexandru, Petricu Traian, Ghirca Ioan si multi altii servesc interesele presedintelui Vasile Mihu, incalcand astfel orice principiu de fair play, demnitate, verticalitate si corectitudine, aceste persoane fiind partinitoare la jocurile murdare, falsurile si ilegalitatile, comise de presedintele AJF, Mihu Vasile, emitand documente fara temei legal impotriva managerului A.S. Steaua Sperantei Silistea, Bogdan Ionut Chirita, suspendandu-l 2 ani din activitatea fotbalistica, in data de 13 septembrie 2012, neavand nici un temei regulamentar si legal. Astfel, Comisia de Disciplina si-a depasit limitele regulamentare in aplicarea Regulamentului Disciplinar al FRF in vigoare, facand un mare abuz, planand suspiciunea, corectitudinea si integritatea acestei comisii.
Conducerea AJF Constanta nu a facut niciun demers in vederea intrarii in legalitate, toti membrii Comisiilor de Disciplina si Recurs a AJF Constanta fiind observatori de joc sau de arbitrii, asa cum reiese foarte clar din lista publicata pe site-ul http://www.frfajf.ro/constanta/observatori, incalcandu-se astfel, cu buna stiinta, articolul 94 din Regulamentul Disciplinar al FRF.
Comisiile AJF Constanta au pronuntat hotarari care nu au avut la baza un temei legal, aceste solutii fiind partinitoare si total inadmisibile, pronuntate in functie de interesele conducerii. Mai mult, de aici se poate lesne observa reaua-vointa a acestora si faptul ca in continuare refuza sa recunoasca si sa se subordoneze regulamentelor FRF/FIFA in vigoare. De exemplu: pentru injurii si bruscarea arbitrului, 2 jucatori ai echipei Sparta Techirghiol, au primit 2 etape de suspendare, iar pentru aceste fapte suspendarea jucatorului este intre 6-8 etape s.a.m.d.
"Un alt exemplu, strigator la cer de acesta data, in etapa a VIII-a eram programati sa jucam la Carvan, cu echipa din localitate. In dimineata meciului am fost anuntati telefonic de conducerea AJF Constanta, sa nu mai efectuam deplasarea la acest meci deoarece C.S. Carvan Lipnita s-a retras din campionat! Dupa 3 zile, C.S. Carvan Lipnita se razgandeste si este programata sa dispute urmatoarea etapa, a IX-a, cu Perla Murfatlar. Este posibil asa ceva? Cum este posibil ca presedintele AJF Constanta, Vasile Mihu, sa mearga personal, sa verifice daca sunt sau nu la serviciu jucatorii ECHIPEI NOASTRE in ziua meciurilor?", se intreaba Bogdan Ionut Chirita, managerul echipei Steaua Sperantei Silistea.


Articole din editia din data de Octombrie 2012

 • Marcela Scripcaru a castigat Trofeul "Dan Spataru"

  Sport
 • Lucrarile la gradinita din Razoare, sistate din lipsa de fonduri

  Sport
 • "Ziua Recoltei" la Aliman

  Sport
 • Proiecte continuate cu greu in comuna Adamclisi

  Sport
 • Inlocuirea pietrei cubice de pe strada principala din orasul Baneasa

  Sport
 • Articole din aceeasi categorie

 • Const─ân╚Ťeanul Andrei Timaru vicecampion na╚Ťional la proba de dublu a Campionatelor Na╚Ťionale U10 la tenis de c├ómp

  Sport
 • R─âzvan Burleanu ├«n vizit─â la Albe╚Öti

  Sport
 • Liga 3 nu se reia: f─âr─â retrograd─âri, serii de 18 forma╚Ťii ├«n sezonul viitor!

  Sport
 • CS Medgidia va juca turneul semifinal, ├«n perioada 12-14 iunie, ├«n Grupa 2

  Sport
 • Medgidia invinge pe HC Dobrogea Sud II la Constanta: 30-34

  Sport
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771